Doorgeefschaak

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

apr 3, 2008 484 views

Naar jaarlijkse gewoonte is het komende dindsdag tijd voor een ‘specialleke’. Járen geleden was het zeer polpulair op onze club, maar de laatste jaren zien we het nog zelden of nooit, en daarom halen we het ‘doorgeefschaken’ van stal. Voor wie het nog nooit gedaan heeft: even snel de regels:
je speelt samen met je teamgenoot tegen een ander tweetal. Er wordt dus op 2 borden gespeeld, waar je teamgenoot naast je zit, en je speelt met verschillende kleur._LEESMEER_ Neem je een stuk, dan plaats je dat niet naast het bord, maar geef je dat aan je teamgenoot. Die mag dat, in plaats van een reguliere zet uit te voeren, op zijn bord plaatsen. Dit mag zelfs met schaak of mat! Als één van de partijen is afgelopen is de match beslist. Fun verzekerd dus!
Zorg dat je dinsdag om 20u00 aanwezig bent, want dan stellen we de teams samen. Er zal om 20u00 ook een demopartij gespeeld worden door ervaren ‘doorgevers’.
Hier vind je alvast een goed artikel, met een voorbeeldpartij.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *