De nieuwe ELO-lijst is gepubliceerd en dan is het altijd interessant om enkele prestaties te belichten. Omdat het clubkampioenschap al even gedaan is, zijn de meeste veranderingen verwezenlijkt door partijen “buitenshuis”.
Beginnen met een vermeldingswaardig feit: SKOG kent nu 43 leden met een nationale ELO. In de provincie Antwerpen tellen enkel de kolossen Brasschaat en Mechelen er meer.
Nieuwkomers in de lijst zijn jeugdspeler Vince en Bart. Bart is de eerste van de lichting nieuwe spelers (de post-covid- of de Queen’s Gambit-lichting?) die een ELO laat noteren. Meteen een indrukwekkend startbedrag: 1415 punten.
Zoals bekend ownde Dries de open reeks van het Ligakampioenschap. Hierdoor komt hij met +23 punten terug boven de 2000-grens uit. SKOG telt nu 5 tenoren boven deze op clubniveau magische grens.
De grootste ELO-sprong maakte nog maar eens onze jonge komeet ((mja)). Hij steeg dit keer maar liefst met 41 punten en breekt volgend kwartaal ongetwijfeld los door de 1800-barrière. Patrik springt alvast wel terug over de 1800. Hij bekroont daarmee een sterk seizoen.

Een reactie op “Een blik op de nieuwe ELO-ratings”
  1. Mijn dank nog aan Rudi, Herman, Kenneth, Hugo, Guy en Maarten om mij via het Laddertornooi aan de 6 ontbrekende ELO-partijen te willen helpen. Volgend seizoen in het CK zullen we zien of deze (voorlopige) ranking ook gerechtvaardigd is!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *