Het toernooi van Charleroi is gisteren afgelopen. Er werd nog tot het einde serieus geknokt, in de laatste ronde waren er geen remises op de tien eerste borden. Uiteindelijk waren er vijf spelers die met 8.5 punten eindigde: GM Kveinys, IM Hovhannisyan, GM Sumets, GM Dgebuadze, en IM Lugovskoy.

De SKOG'ers deden het matig. Lino, Luc en Carlo scoorden 5 uit 9, Jan 4.5. Lino en Luc hadden een TPR die een beetje boven hun (FIDE) rating is, Carlo en Jan deden het iets minder dan verwacht.

4 reactie op “Eindstand Charleroi”
  1. Die haalde 5.5 met een tpr van 100 plus.
    En die vijf eersten haalden 7.5 hoor, niet 8.5

  2. Misschien is “matig” toch wat sterk? Als je er de spelerslijst (met volgorde volgens elo) naast legt, scoren vier van onze vijf SKOG’ers een stuk beter dan hun positie in die lijst aangeeft. Benjamin is nummer 43 in de lijst, maar eindigt op de 39ste plaats. Lino gaat van van 78 naar 68, Luc van 134 naar 82, en Carlo, ondanks een mindere tpr, van 105 naar 88. Alleen Jan zakt van 79 naar 107. Gelet op het deelnemersveld doen onze SKOG’ers het dus meestal beter dan verwacht. Toegegeven, zij weten beter of ze al dan niet “matig” hebben gepresteerd, gelet op de tegenstanders, maar de cijfers zelf wijzen niet meteen in die richting. Toch?

  3. Herman

    de eerlijkste maatstaf is gewoon de Tpr. 2 man speelt een stuk boven zijn elo (Luc en Benjamin), ikzelf speel er bijna los op en Carlo en Jan zitten er inderdaad onder.

    op zich een gezellig en leuk tornooi, zoals altijd trouwens.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *