In de kwartfinales van de Beker Adams moesten de elohoogsten winnen om door te stoten naar de halve finale. En dat deden ze, al liep dit niet overal van een leien dakje. Jan en Benjamin kwamen vrij gelijk in het middenspel, maar nadat Jan zijn loper liet insluiten achter de pionnenketen, duurde het niet lang meer eer Benjamin het punt binnenhaalde.

_LEESMEER_

Bekerspecialist Bart won vervolgens van Willem na een zeer onduidelijke partij. Nog onduidelijker – zeg gerust onbegrijpbaar –  was de partij tussen Nikolaas en Dries. Nikolaas won, maar het hoe of waarom mag u aan de spelers in kwestie zelf vragen.

En dan was er nog Pascal die een eindspel met pion minder moest zien te winnen tegen Roger. Een onmogelijke opdracht maar op zet 96 was het toch Roger die de hand moest uitsteken.

De halve finalisten zijn daarmee gekend, en de halve finales zien er als volgt uit:

Pascal De Kaey – Bart Van Tichelen
Benjamin Decrop – Nikolaas Verhulst

Witspelers Pascal en Benjamin moeten winnen om door te stoten naar de finale. Bart en Nikolaas hebben voldoende aan remise. 

Op 19 mei worden de finale en troosting live becommentarieerd voor publiek op groot bord door Robert Schuermans. Een topavond die niet te missen is!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *