Vorige week spraken de elo’s nog boekdelen; dat was voorbije dinsdag wel even anders. Enkel Mart kon de verwachtingen inlossen. Al vrij vroeg vergalloppeerde Rudi zich in een combinatie die een stuk kostte.
En dan was het enkele uren wachten voor duideijkheid in de andere partijen. Roger en Tony speelden een solide partij. Tony had in het middenspel dan wel een pionnetje gewonnen maar Roger hield de zaakjes goed bij elkaar en kon uiteindelijk het toreneindspel op remise houden, voldoende voor de halve finale.
Michel won vroeg in de partij een kwaliteit van Patrik, koos er vervolgens voor die terug te geven in ruil voor een pion en actievere stukken. Patrik verdedigde echter stug en kon uiteindelijk met eeuwig schaak doorstoten naar de volgende ronde.
Pascal en Maarten speelden een hele avond op het scherp van de snee maar toen het stof ging liggen en de spelers in een gelijk maar dynamisch eindspel terecht kwamen, blunderde Pascal een toren weg.

Weinigen zullen het voorspeld hebben maar de halve finales zien er dus zo uit:
MartPatrik
RogerMaarten

 

Een reactie op “Elofavorieten naar huis”
  1. Rudy vergaloppeerde zich.
    In de partij Michel Van der Stappen-Patrik Broekmans kon wit vlak na de kwaliteitswinst (+ pion) een dodelijke aanval opzetten;wit zag dit niet en verkoos de kwaliteit terug te geven met een pion voorsprong,maar zwart had een ijzersterke greep op de zwarte velden op de koningsvleugel,die wit belette daar door te breken.Immers,de L op e7,de D op h4 en de pion op g5 hielden alles tegen.De partij eindigde in remise na herhaling van zetten.
    De onderlinge partij Maarten J.-Pascal D.K.was erg spannend om volgen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *