Elovoorspeller

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

mei 15, 2014 167 views

Het clubkampioenschap zit er al enkele weken op en nu zijn ook de partijen doorgegeven aan de KBSB voor de eloverrekening. Normaal gezien is het dan wachten tot de volgende elopublicatie in juli om te zien hoeveel elopunten dit toernooi je heeft opgebracht of gekost. Maar Skoggers hebben geluk. Dankzij onze elovoorspeller kan je dat nu al nakijken.

5 reactie op “Elovoorspeller”
 1. Weet niet of ik iets fout doe (ik heb natuurlijk geen CK gespeeld) , maar de ligakampioenschappen worden voor mij wel opnieuw verrekend. Aan 19 punten per verrekening heb ik zo binnen 4 jaar een elo van 2576, zelfs zonder te spelen :-).

 2. Inderdaad. Als je deze KBSB-pagina bekijkt met de partijen die in aanmerkingen worden genomen voor de klassering van juli (en dat ik als bron gebruik), staan de partijen van het LK er mee op. Dat geldt trouwens voor alle deelnemers van het LK. Ik vermoed dat ze dat nog wel gaan corrigeren, en anders zwijgen, Werner 🙂

 3. Ja, LK wordt dubbel geteld. Hopelijk zetten ze dat asap recht, want mij kostte dat puntjes…

 4. Ik vraag mij ook af wat hier aan de hand is. Ik was eigenlijk verbaasd dat ze de partijen al eerder verwerkte, want ik dacht dat de KBSB toernooien pas na afloop, in hun geheel, behandelt. Dit is sinds vorige zomer anders bij de FIDE, waar de partijen worden verwerkt naarmate ze gespeeld worden, zelfs als het toernooi nog niet gedaan is.

  De partijen van de expertenreeks zijn dus al eerder doorgegeven, omdat het de KBSB is die partijen doorgeeft aan de FIDE. Mogelijk hebben ze die toen dus al eens verwerkt, in plaats van alleen door te geven, en nu nog eens omdat het toernooi gedaaan is.

  Het zijn alleen de al eerder om deze reden doorgegeven partijen die nu opnieuw verwerkt worden. De partijen van de laatste ronde(n) zijn maar één keer verwerkt. Het is dus duidelijk geen geval van twee keer dezelfde file invoeren, maar van eerst de tussentijdse files verwerken, die voor de FIDE waren bedoelt, en dan nog eens de file voor nationale ELO waar alle partijen inzitten.

  De tussentijdse ELO-raporten voor de FIDE zijn trouwens in een ander format dan die voor de Belgische ELO. Vandaar dat ik verbaasd was dat bij de vorige updates van de nationale ELO die partijen er al bij stonden.

 5. De liga heeft me ondertussen bevestigd dat Halleux van de KBSB het gaat corrigeren.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *