Fide Online Area

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

mei 6, 2015 277 views

Rudi bezorgde ons onderstaande tip. Heet iemand hier al ervaring mee?

Sinds enige tijd kan je via de site van Fide, mits een kleine download, online schaken voor officiële fide-elo’s. Er zijn talrijke sites waar je online kan schaken, maar hier gaat het om ‘de echte elopunten’.

_LEESMEER_

Het project heet Fide Online Arena en voor niet fide-leden kost het 25 euro voor een jaarabonnement. Als je een Fide ID hebt kan je gratis aansluiten, voor 1 jaar. Maar je moet je haasten en voor 31 mei aansluiten. Nadien is het niet meer gratis.

Je kan in drie ‘tempo-reeksen’ spelen: bullet – blitz – rapid. Er is ook een systeem aan verbonden waarbij je een titel kan halen. En wat meer is, zowat iedereen (vanaf 1100 elo) kan een titel halen. Stelt die titel veel voor? Ik denk het niet maar het is gewoon leuk. Fide spreekt over titels in de ‘lower band ratings’, vrij vertaald: de provinciale reeksen. Meer info op www.premiumchess.com.

Voor wie gratis 1 jaar online wil schaken voor officiële elo’s, een aanrader.

4 reactie op “Fide Online Area”
  1. Bedankt voor de tip.
    Weet er iemand of de valsspelers worden aangepakt in die Fide Online Arena ?
    Fide is al laks genoeg OTB.

  2. Fide zegt dat ze op verschillende manieren controleren op valsspelen. Ze hebben hun ‘Ace-guard anti-cheating system’ over een lange periode getest en controleren op verschillende parameters. Info vind je op http://www.premiumchess.net onder ‘Anti-cheating and procedures’.

  3. bedankt voor de tip, heb me geregistreerd en het ziet er best ok uit.

  4. Ik dacht wel dat je moest neertellen voor die zgn. titels. Ik haalde er onlangs zo een maar zelfs 10 eurocent vind ik al te veel voor een titel.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *