Afgelopen dinsdag was een jaarlijkse hoogdag van SK Oude God: de finale en troostfinale van de prestigieuze Beker Adams werden gespeeld. Wat maakt deze bekercampagne nu zo prestigieus? Er kleeft al wat historie aan deze beker; de eerste editie werd gespeeld in 1986. De beker draagt de naam van Marcel Adams, stichter en voormalig voorzitter van de club. Behalve de eer ontvangt de winnaar een prachtige handgemaakte Afrikaanse trofee. Het format is een knock-outsysteem waarbij de speler met de meeste ELO MOET winnen; dit leidt ieder jaar weer tot verrassingen. Maar ook de inrichting van de beslissende avond geeft de beker veel cachet: de finales worden live gevolgd en becommentarieerd door niemand minder dan Robert Schuermans. Dit jaar werd daarbij een extra feature toegevoegd: met een cameraverbinding werden de spelers live in beeld gebracht. De zaal met toeschouwers was dan ook goed gevuld.
Zij luisterden met veel belangstelling naar de energieke uitleg van levend schaakmonument Robert Schuermans. Hij voorzag de zetten van uitleg en gooide er af en toe straffe oneliners in. Een monoloog houden kent Robert niet, want hij nodigde de zaal telkens uit tot interactie. Ook de talloze anekdotes uit zijn rijke schaakcarrière werden gesmaakt.
Bijgevoegde foto’s geven een impressie van deze geslaagde schaakavond. Wie de overwinnaars waren en hoe deze overwinningen tot stand kwamen… dat verslag houdt u nog van mij tegoed.

Een reactie op “Finale avond beker Adams”

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *