De eindejaarsfeesten naderen en dat valt ook te merken aan het clubkampioenschap. Weinig partijen deze week en wat de uitslagen betreft geen echte verrassingen.

In Reeks 1 kwam Jan, met zwart, beter uit de opening dan Tony, een voordeel dat in het eindspel nog wat groter werd. Net dan vond zwart de waarschijnlijk winnende zet om een of andere reden toch maar niks, deed een andere zet en zag de bordjes al gauw gelijk hangen. Remise. In de stand schuift Tony een plaatsje op naar boven, terwijl Jan vooral dankzij de meeste gespeelde partijen aan kop blijft. De geplande partij tussen titelkandidaten Daniel en Dries werd uitgesteld, waardoor Daniel een partij voor het Laddertoernooi speelde. In die partij trok Robin vrank en rij ten aanval, pionoffer inbegrepen, wat tot een boeiend kijkstuk leidde. Daniel hield alles onder controle en won, maar dat kostte hem wel wat tijd en concentratie. Of hoe een groot ELO-verschil toch niet alles zegt.

In Reeks 2 vergroten Patrik en Lucas hun voorsprong op de rest van het deelnemersveld. Patrik won van Sebastiaan en hoopte dat Lucas iets zou laten liggen tegen Paul. Lange tijd zag het ook naar uit dat deze laatste remise zou houden tegen de runner-up in de reeks, maar met de zware stukken in het eindspel liep het toch nog verkeerd. Winst voor Lucas dus, die Patrik blijft opjagen in de stand. De derde partij in deze reeks, Ronny-Mart eindigde op remise.

De belangrijkste partij in Reeks 3 speelde zich onderaan in het klassement af. Bart en Carlo mochten onder elkaar uitmaken wie voorlopig alleen op de laatste plaats blijft. Voorlopig, want in deze reeks zijn de verschillen niet erg groot. Carlo won de partij, maar blijft voorlaatste, omdat zijn concurrent voor de zesde plaats, Enrique, remise speelde tegen Guy. In de derde partij won Kenneth van Gert, waardoor hij Guy bijhaalt in de strijd om de tweede plaats.

De remise tussen Benny en Ghislain was het enige wapenfeit in Reeks 4. Beiden delen nu de derde plaats in de rangschikking.

Drie partijen in Reeks 5A deze week. Ria versloeg Sebastien, terwijl Robbe en Patrick de punten deelden. De partij Arno-Max werd 1-0, waardoor Arno, nu met 7/8 en een half puntje achter leider Philip alle kansen behoudt op de titel.

In Reeks 5B, ten slotte, is Robin – althans op scheidingspunten – leider af, want Bert won zijn partij tegen Valentyn en staat nu met evenveel punten als Robin aan kop.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *