Vrijdag startte in Leuven de 19e editie van het altijd aangename Open Internationaal Toernooi van Leuven. De Mortselse kleuren worden er verdedigd door Gert, Andrej en Oleg. De versneld Zwitsers paring bracht hen tegen te sterke tegenstand: drie nullen. In de tweede ronde kon Andrej het eerste Mortselse punt binnenrijven. En in de derde ronde, vrijdagavond, ging het helemaal schitterend: Andrej en Gert wonnen, Oleg speelde remise. Bovenaan is Fedorchuk(2618) de grote topfavoriet
Volg mee op de Toernooisite en Schaakfabriek

7 reactie op “Gert, Andrej en Oleg in Leuven”
  1. Ah leuk, jullie hebben dat ontdekt 🙂
    Vandaag verloor Oleg z’n laatste partij tegen mijn oud ploeggenoot Sigi Vandewijngaert. Andrej speelde remise maar heb niet gezien hoe dat tot stand is gekomen. Beiden lijken mij in vorm maar vooralsnog dat tikje te weinig ervaring/techniek/durven doorduwen heb ik de indruk. Maar het wordt allemaal te veel om volgen. Na 15 j. kent men bijna iedereen in het circuit en heb vooral m’n dorpsgenoten uit Opwijk dus gevolgd. Ik had een zeer goede dag vandaag. Gisteren nog als een kind een pionneneindspel verloren tegen een lager geklasserde speler. Loperpaar en vrijpion verprutst. Shame on me. Vandaag de eerste partij gewonnen tegen Luc(ien) Geerts (Fide 1520, nat. elo 1650 ofzo). Ik stond nochtans een pion achter maar de tegenstander las ondertussen z’n Knack en speelde te snel op cruciale ogenblikken : mat over het hoofd gezien en punt in het bakje. De avondpartij moest ik tegen Johan Verduyckt (1919). Alles wonderwel gelukt en Fritzachtig kunnen spelen want zeer overzichtelijk. Ik had nochtans remise aangeboden omdat ik echt niet zag wie nog wat zou kunnen proberen om het tij risicoloos te doen keren. Gelukkig werd mijn aanbod geweigerd 🙂 Nu bedje in want morgen is de eerste partij al om 09:30.

  2. Hier zie .. tornooi gedaan ! Hovhanisian won (ja, verdiend .. hoe die Fedordinges verpletterde .. jawadde ). Ik ben gefinishd met 4/7 en een gedeelde 2de prijs in de -1700. 4/6 was zeer gunstig met slechts 3.5/6’ers in mijn gat en een tros met 3/6. Maar Bart Persoons won in een beenharde partij van Tom Barbé en graaide dus de hoofdvogel mee (5/7!). Deze ochtend kon ik winnen van een 2077, iemand die nota bene Akesson op remise gehouden had en tegen Mohandessi een toren tegen lopereindspel niet had kunnen winnen. Ik stond de hele partij beter (wel verhakkelde pionstructuur maar ik had een loperpaar en zijn stukken konden niet landen op de interessanste velden door mijn ‘onnozele’ pionnen die als Friese ruiters de boel in toom hielden). Om een lang verhaal kort te maken : beiden zware tijdnood met 18 stukken en prise en
    9 penningen 🙂 Waar ik dus aan het langste eind trok. Laatste ronde ben ik eraf gegaan tegen Marc Weiler na een knotsgekke opening waarin het even niet duidelijk was of hij dan wel ik een stuk zou voor komen/ verliezen. Uiteindelijk een technische stelling waarin de Leuvenaar zich iets matuurder toonde. Het Open van Leuven is werkelijk een aanrader. Democratische prijzen en mooie ratingprijzen, op dat gebied, die verhouding dus, het beste tornooi van België. Veel ambiance en elk jaar de verbroedering met de Londenaren van King’s Head die een schaaktornooi combineren met een trappistendegustatie. Nu nog even nagenieten en partijen analyseren en dan de batterijtjes opladen voor zondag.

  3. Sorry, wat foutjes geslopen in mijn verslag : de 1ste prijs in de -1700 ging naar Bart Persoons met 4.5/7 i.p.v. 5/7. En de tornooioverwinning werd gedeeld door Hovhanisian én Fedorchuk.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *