3 reactie op “Gert in extremis naar PO1”
 1. Sommige spelers van de tweede reeks zouden zich voortaan meer moeten bekommeren om de aspecten van het edele schaakspel in het algemeen dan om het klakkeloos willen en laten opvolgen van allerlei onbenullige regeltjes,zoals het verplicht laten noteren van een remiseaanbod,wat op zich volstrekt overbodig is.
  Het aanbod op zich vostaat;het kan aangenomen worden of verworpen.
  Luc Pattyn heeft mij tijdens de partij uit mijn concentratie en uit mijn geestelijk evenwicht gebracht bij al zijn gedoe,dat daarmee gepaard ging.
  Ik speel (en verlies) veel liever gave schaakpartijen
  ,die genoegdoening verschaffen aan beide spelers,dan aan het laten verknoeien van ernstige partijen door geleuter en hinderlijke storingen van buitenaf.
  Ik vind dit schaakgedrag erg laakbaar en beneden alle peil;ik hoop maar dat dit schaakgedrag in onze club niet veel navolging krijgt.

 2. Volgens de Fide-regels is het noteren van een remiseaanbod nochtans verplicht, Patrik.

 3. Patrik, voor zover ik weet staat hier de meest recente Nederlandstalige versie van het FIDE reglement. Het is aanbevolen lectuur voor elke tornooispeler.

  Verder raad ik u aan mensen die het reglement kennen (bvb. arbiters, wedstrijdleiders en ploegkapiteins) ook te geloven, eerder dan altijd maar te denken dat ge alles beter weet. Het reglement kennen én naleven is een eenvoudige stap op weg naar maximale concentratie op uw partij.

  Tenslotte, dat ge na minutenlang nadenken een dame laat instaan is een spijtige zaak, zowel voor u als voor uw tegenstander, maar het overkomt iedereen wel eens. Dat ge de schuld hiervoor bij anderen zoekt is echter beneden alle peil.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *