De eerste halvefinaledag liep alvast uit op één klapper: in zijn geliefkoosde Grünfeld, nog wel de redelijk klassieke ruilvariant, ging Vachier-Lagrave pardoes onderuit tegen Rapport, alsof de opening hem niet leek te liggen. Je houdt het niet voor mogelijk: de Fransman, al ettelijke jaren één van de absolute toppers van het wereldschaak, slaagt er keer op keer niet in zich te kwalificeren voor het kandidatentornooi (vorige keer ook, maar toen werd hij als een lucky loser opgevist omdat Radjabov er wegens de pandemie de brui aan gaf). Gaat het weer die toer op? _LEESMEER_

Zover zijn we nog niet. Morgen is er nog een dag, maar dan is winst geboden. Komt die er niet, dan speelt Rapport de finale (goed voor ten minste 10 GP-punten, wat zijn totaal virtueel op 17 zou brengen) en blijft Vachier-Lagrave hangen op 7 GP-punten, wat geen ramp is, maar dan moet hij in het laatste tornooi wel minstens de finale halen.

In de andere halve finale, GiriAndreikin, kwam een ongebruikelijke Siciliaan, met fianchettering van beide damelopers, op het bord. Giri kwam even in het voordeel, maar liet dat algauw weer glippen, en vervolgens kwam Andreikin een habbekrats beter te staan, in een merkwaardig eindspel van een wit loperpaar tegen een zwart torenpaar, en 6 tegen 5 pionnen. Winst zat er echter niet in, was het gezamenlijke oordeel. Wie van beiden morgen wint, gaat door.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *