Als je echt in dagen telt, is het dag 6 en was dag 5 een rustdag, maar het is de 5de speeldag, en dus tellen we gisteren maar niet mee. De beslissende plooi, u kent dat, zat er zo zoetjesaan aan te komen, voor zover een en ander er nog niet in was gelegd. Voor een aantal participanten was het intussen duidelijk dat hun avontuur (kandidatenwaarts) de facto voorbij was. _LEESMEER_

In groep A vielen twee beslissingen. Nakamura schakelde één van zijn directe concurrenten uit, m.n. Grischuk, terwijl de andere, Esipenko, zijn laatste kans greep door Bacrot te kloppen en alsnog in het spoor van de leider te blijven. Nakamura, aan kop (3,5/5), neemt het in de laatste ronde op tegen de 2de, Esipenko (3/5) en heeft aan remise genoeg om door te stoten naar de knock-outfase. Grischuk (2/5) en Bacrot (1,5/5) zijn uitgeschakeld.

Twee remises in groep B (RapportOparin en WojtaszekFedoseev), waar de rangschikking niet verandert, maar Oparin (1,5/5) nu definitief een kruis mag maken over zijn kansen. Wojtaszek en Fedoseev leiden (3/5) voor Rapport (2,5/5). De Pool mag nu wel tegen Oparin, terwijl Fedoseev Rapport treft.

In groep C verzekerde Aronian zich van een plaats in de halve finales door een zege op Keymer. Dubov en Vidit speelden immers remise en strandden op anderhalf punt (2,5/5) van de leider (4/5). Ze zijn samen met Keymer (1/5) uitgeschakeld.  

Nog geen zekerheid in groep D na remise in ShirovSo en winst van Domínguez Pérez tegen Harikrishna. So staat er het best voor (3,5/5), maar Domínguez Pérez komt weer dichterbij (3/5). Harikrishna (2/5) en Shirov (1,5/5) mogen hun dromen opbergen. 

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *