Heel snel (opnieuw) over dag 3. Van een kentering kon je niet spreken: op één partij na eindigde alles nog maar eens onbeslist. De enige verandering voltrok zich in groep B, waar Keymer Dubov aftroefde en nu de leiding deelt met Domínguez Pérez (2/3). In de andere groepen (A, C en D) leiden respectievelijk Aronian, Predke en Vitiugov, elk met 2/3 en een halfje voorsprong. Gelukkig kwam vervolgens dag 4! _LEESMEER_

Dat werd zo’n beetje een Umwertung aller Werte. Het aantal remises viel plots stevig terug en de sukkelaars van het eerste uur keerden de zaken om in het laatste.

In groep A nam Nakamura behoorlijk klinkend revanche op Aronian, terwijl Oparin niets heel liet van Esipenko. Zo komt Oparin toch wel verrassend aan de kop (2,5/4) en moeten Aronian en Nakamura (beiden 2/4) zich allebei reppen voor de eerste stek en de kwalificatie.

Groep B. Het leek erop dat Mamedyarov (1-0 tegen Keymer) Domínguez Pérez (remise tegen Dubov) een handje hielp door diens jonge Duitse concurrent af te stoppen, maar daarmee hielp hij ook zichzelf naar de gedeelde eerste plaats (2,5/4). Keymer volgt het tweetal van dichtbij (2/4), Dubov is intussen al zo goed als kansloos(1/4).

In groep C nam Vachier-Lagrave weerwraak tegen Predke, terwijl So en Shankland het punt deelden. Twee vaststellingen: de Fransman leeft weer en de vier heren staan exact gelijk (2/4).

Groep D gaf iets gelijkaardigs. Leider Vitiugov liep een blauwtje tegen Tabatabaei, Giri en Yu remiseerden naarstig voort (4 stuks op 4), al liet de Nederlander alweer meer liggen dan de Chinees. Per saldo ook een alom gedeelde eerste plaats (allen 2/4), ze staan nog even ver als bij het startschot.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *