De partij waar de meeste ogen op gericht waren was ongetwijfeld Daniel tegen Bjarne. Beide topspelers dongen nog mee voor het clubkampioenschap. Na een lange strijd won Daniel, waardoor hij nu in poleposition ligt. Hij heeft met 6,5 punt exact evenveel bijeen gesprokkeld als Jan en aanstaande dinsdag mogen zij onderling gaan uitmaken wie er met de trofee vandoor gaat. Doordat Daniel in de heenronde al van Jan won is een remise voor hem voldoende; dat maakt hem favoriet bij de bookmakers. Voor zover ik toegang heb tot de archieven heeft Jan in eerdere clubkampioenschappen met zwart nog nooit van Daniel gewonnen. Maar Jan is ter voorbereiding op deze partij al enkele weken op afzondering en zal top voorbereid zijn.
In reeks 2 klom Mart over Kenneth door te winnen in een onderlinge partij. Patrik gaf met winst op Gert zijn titel nog wat meer glans. Hij eindigt nu met 8.5 uit 12 partijen. Indrukwekkend.
In reeks 3 is de kampioen nu ook officeel bekend; Maarten won ook zijn laatste partij tegen Benny. Zijn eindscore: 10.5 op 12. Indrukwekkend in het kwadraat. Hij is met 88 procent de strafste kampioen.
Ook 5b heeft een straffe kampioen. Het hing al lang in de lucht, maar nu heeft Freddy dan eindelijk dat laatste nodige half puntje behaald. Freddy en Bart speelden een sterke partij tegen elkaar. Volgens Stockfish speelden ze beiden 96 procent accuraat; grootmeesterniveau in reeks 5. Toen het na 17 zetten nog volledig gebalanceerd stond stelde Bart remise voor. Aangezien dat de titel betekende voor Freddy kon hij daar maar één antwoord op geven: "ja ik wil." 
Proficiat met het kampioenschap Freddy. Met 10.5 op 14 een terechte winnaar van de reeks. Zijn grootste concurrent Seppe staat nu 4e en heeft nog een wedstrijd te spelen. Speelt hij minstens remise dan behaalt hij de zilveren medaille van reeks 5b.
In reeks 5a won Marco met veel moeite van Philip en komt zo aan 6.5 uit 10. Nog twee speelrondes te gaan in deze reeks en het ziet ernaar uit dat het tot op de laatste dag (5 april) spannend gaat blijven. Satish en Robin blijven naast Marco de grootste uitdagers voor de titel. Arno kan met twee partijen te gaan overigens ook nog aan 8 punten geraken.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *