Op basis van de spelerslijst zou je denken dat ChessLooks 1 in derde afdeling zou spelen. We verwachtten ons dus aan een ploeg die veel sterker zou zijn dan SKOG 2. Blijkt echter dat ChessLooks hetzelfde strategische manoeuvre heeft uitgevoerd als Oude God vorig jaar: de sterkste spelers zitten in hun tweede ploeg (ook in vierde afdeling), en ChessLooks 1 was van vergelijkbare sterkte als SKOG 2.

We kwamen al heel vlug 0–1 voor, toen de tegenstander van Reda een vork over het hoofd zag. Op bord 1 had Tobias echter de gevolgen van een loperoffer van wit op h7 verkeerd uitgerekend, en ondanks nog wat pogingen om actief tegenspel te krijgen werd het snel 1–1. Sebastiaan speelde op her derde bord een meer strategische partij. In een doorschuifvariant van de Caro-Kan rokeerde zwart naar de damevleugel en wit naar de koningsvleugel, met als gevolg het gebruikelijke verloop waarbij beide partijen op de andere vleugel aanvallen. De witte aanval bleek echter niet veel effect te hebben, terwijl de zwarte pionnen de koningsstelling van wit onder de voet liepen: 1–2.

Mart was op bord twee ergens een loper verloren voor twee pionnen. Hij verdedigde nog lang een eindspel loper en vijf tegen loperpaar en drie, wat voor de sterkere partij nog heel wat werk meebrengt. Mede door tijdnood vond hij echter niet de beste verdediging, en kon uiteindelijk de zwarte h-pion niet meer tegenhouden. Uiteindelijk 2–2 dus. Als we het positief bekijken kunnen we zeggen dat de nul al direct weg is.

9 reactie op “IC: ChessLooks 1 – SKOG 2”
  1. Weet er iemand waar op de nieuwe KBSB site de borduitslagen en de klassementen te vinden zijn? Ik vind enkel matchuitslagen…

  2. Als je op de ‘groene mannekes’ rechts klikt, dan krijg je toch de individuele borduitslagen ?

  3. Aha, dat stond er gisterenavond nog niet. Standen zullen dan ook nog wel volgen.

  4. Ik begin toch de voordelen van de nieuwe website te ontdekken, er worden meer uitslagen gecombineerd aangeboden en het is ook makkelijker om de uitslagen in te voeren. Alleen is het blijkbaar allemaal last minute gebeurd, waardoor er veel wrevel is ontstaan in interclubland.

  5. Ondertussen zijn de borduitslagen inderdaad te zien (zei het in een verschrikkelijke layout…), maar een klassement vind ik nog altijd niet.

  6. Toch bizar. Op de KBSB-site vind je de standen niet, noch een link naar waar je ze dan wel vindt. Dat zou toch het minimum mogen zijn. Gelukkig zijn er dan mensen die wel (te) weten (zijn gekomen) waar je moet kijken, zodat iedereen op de hoogte kan worden gebracht, maar eigenlijk is het de KBSB die hier in gebreke blijft: je moet niet via via vernemen waar de standen te vinden zijn.
    Misschien is het wel nuttig om op onze interclubpagina de link naar de klassementen toe te voegen. Nu kom je via “Locaties en standen” gewoon weer op de KBSB-site terecht, waar de gewenste info niet te rapen valt.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *