Net zoals een aantal andere SKOG ploegen trok ook de SKOG 2 naar Deurne voor de tweede Interclub match. Een aantal spelers van Deurne zijn nog in Italië aan het spelen, zie de avonturen van Tony en Ronny aldaar. De aangepaste thuisploeg was desalniettemin op ale borden zo’n 150 punten sterker; we wisten dus wat ons te wachten stond.
Op bord 3 was Reda als eerste klaar. Hij stond in een complex middenspel een pion achter, maar wist toch een remise te verkrijgen. Dat werd echter het enige halfje dat onze ploeg kon behalen. Invaller Lucas had het vanaf de opening lastig, met zwakke pionnen op de half-open f- en c-lijnen. In een moeilijke stelling blunderde hij dan nog de dame… Ook Tobias stond vanuit de opening al iets minder, en slaagde er nooit in het witte initiatief volledig te neutraliseren. In een poging om een eeuwig schaak te vinden werd de witte koning in het eindspel nog van g1 via f3 naar b2 en terug via d4 naar h2 gedreven, maar daar vond hij uiteindelijk veiligheid. De vrije d-pion besliste dan de partij.
Het zag er een tijdje naar uit Sebastiaan zou kunnen scoren: hij had tactisch iets meer gezien dan zijn tegenstander en won een pion. Wat later blunderde hij echter een vol stuk. Lange tijd probeerde hij dan nog een vesting op te zetten, maar dat bleek hopeloos.
Uiteindelijk dus een 3½–½ nederlaag.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *