De derde ploeg van LSV–Chesspirant is, net als SKOG 2, een middenmoter in 4B. Op de laatste drie borden waren zij echter op papier een stuk zwakker, en dat bleek ook in de praktijk zo te zijn: op borden 2 & 3 waren Sebastiaan en Reda iets na drie uur al klaar. In beide gevallen hadden de tegenstander tactisch iets gemist, met een vroege 0–2 tot gevolg.

Lucas had op bord vier iets meer tijd nodig. Zijn tegenstander had een ongebruikelijke, passieve opstelling gekozen. Wit stond steeds beter, en kon uiteindelijk met een schijnoffer van de dame de naar een gewonnen eindspel gaan. Op bord 1 had Tobias ook Tobias een beter stelling gekregen. Na een Evans gambiet had hij al snel alle activiteit van Wit geneutraliseerd en zijn eigen aanval opgezet. In het eindspel miste hij echter een mat combinatie met de twee witte paarden, wat een stuk en de partij kostte. Gelukkig voor de ploeg was de match toen al gewonnen

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *