Slecht nieuws en goed nieuws. In die volgorde, want het eerste was eerder bekend dan het laatste. Met nog twee ronden te gaan was de opdracht eigenlijk simpel: 1 (match)punt pakken, en achtervolger Turnhout, enige concurrent in de strijd om het behoud, stond voor een nagenoeg onmogelijke opdracht, nl. minstens 3 uit 4 scoren en en passant hun achterstand in bordpunten meer dan goedmaken. Dat laatste leek weinig evident, want het hield in dat wij zwaar moesten verliezen en zij stevig winnen. Edoch, dan konden wij toch het best maar geen nieuwe pil moeten slikken.

Dat bleek vandaag al evenmin evident. De heren uit Lokeren vorm(d)en een homogeen team, en op drie van de vier borden moesten wij onze meerderen erkennen. Michiel speelde een verdienstelijke partij op bord vier, maar het werd net niet. Op bord drie hield Jan lange tijd gelijke tred, maar hij kon niet beletten dat de tegenstander in een iets beter eindspel terechtkwam en uiteindelijk de volle buit binnenhaalde. Toen was het gewenste punt al zo goed als verzwonden. Herman wist op bord twee zijn opponent wel de hele tijd in bedwang te houden, maar meer zat er voor beide kanten ook niet in. Niettemin, een eerste halfje (persoonlijk wel gesmaakt) was even later een feit. Wout, ten slotte, had het op bord één ook niet onder de markt.  Hij verkreeg wel een toren voor twee lichte stukken, maar dat mocht uiteindelijk niet volstaan, en daarmee hadden we onze pil beet: 3,5-0,5 en niet bepaald veel bordpunten gewonnen op de koop toe.

Er was echter ook goed nieuws. De vrienden van Deurne, al wekenlang met stip en ongenaakbaar rode lantaarn, etaleerden maar al te graag die gouden dichtregels van Dylan Thomas:

Do not go gentle into that good night / Rage, rage against the dying of the light

Ook zonder vertaling zal het idee wel duidelijk zijn. Het veroordeelde Deurne haalde uit en gaf Turnhout net die tik die ons goed uitkwam. Daarmee blijven we twee punten voor en doen we qua bordpunten niet de allerslechtste zaak. Met nog één ronde voor de boeg, wij tegen TSM en Turnhout tegen Gent, is het behoud volop binnen bereik. Niet mathematisch zeker, laten we wel wezen, maar een gelijkspel tegen TSM zou volstaan. Zelfs verliezen is wellicht niet zo erg als het klinkt, op voorwaarde natuurlijk dat Turnhout Gent niet overspeelt. Maar hoe zouden ze dat doen, als ze hun beste kans, vandaag tegen hekkensluiter Deurne, nog niet konden benutten? Dit gezegd zijnde, er is het vel van de beer, dat we pas mogen verkopen als we het hebben. En dus laten we maar beter absoluut niets aan het toeval over …      

Een reactie op “IC LSV-Chesspirant 4 – SKOG 3”
  1. De winst van Deurne is een enorme meevaller. Onze laatste tegenstander is TSM. Komen op met een ploeg die varieert tussen gem elo van 1702 tot 1835 . Moeilijk te voorspellen dus , en zoals Herman stelt : absoluut niets aan het toeval overlaten ! Versterken dus , ik kijk wel toe ! En trouwens , ik word die dag 72 , jullie zullen me dan toch niet doen spelen zeker ?? Feesten , dat moet het worden !!!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *