Voor de laatste ronde ontving SKOG 2 Overpelt 1 in het kleine zaaltje. Voor ons stond er niets meer op het spel, de bezoekers konden in theorie nog degraderen, als wij met groot verschil zouden winnen.

Reda was als eerste klaar op bord vier. Na een ruilvariant van het Frans werd zijn partij snel remise. Niet veel later blunderde Sebastiaan’s tegenstander in een complex middenspel een stuk, waardoor SKOG 2 op voorsprong kwam. Patrik stond op dat moment echter al materiaal achter zonder veel compensatie. Hij probeerde nog in een eindspel TD vs. D een eeuwig schaak te vinden, maar dat bleek er niet in te zitten.

Alles hing dus af van Tobias op bord één. Hij had vanuit de opening een aanzienlijk initiatief gekregen, wat uiteindelijk leed tot een toreneindspel waarin wit een pion extra en een betere structuur had. Zwart bleek echter genoeg activiteit te hebben om zowel de partij als de match gelijk te houden.

SKOG 2 heeft zowat het hele seizoen doorgebracht in het midden van het klassement. Vooraf was er vrees dat we een moeilijke degradatiestrijd tegemoet zouden gaan. Uiteindelijk bleek behoud niet echt een probleem te zijn.

Een reactie op “IC: SKOG 2 – Overpelt 1”
  1. Misschien nog een kleine aanvulling, maar net doordat de bezoekers in theorie nog konden degraderen kwamen ze serieus versterkt op. Waren allen 1900+ dacht ik? Mooi dat we ons ook dan goed staande wisten te houden. Met +3 -3 =5 eindigen we op een verdienstelijke 6de plaats met 11 matchpunten en 22,5 bordpunten, lang niet slecht! @Tobias, wel benieuwd wat de comp te zeggen had over het eindspel toen je nog met dubbelpionnen zat, op de a-lijn dacht ik?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *