Vorige week is het er niet van gekomen om een verslag te schrijven, dus dit is een update over ronden 6 en 7 samen.

Ronde 6 was een verplaatsing naar Turnhout 2, een ploeg met één vaste speler op het eerste bord en daarachter een afwisseling van jeugdspelers. Patrik kreeg op bord 2 dus de sterkste jeugdspeler tegen. Hij kwam iets minder te staan uit de opening, maar stelde op het juiste moment strategische remise voor in een nog onduidelijke stelling. In alle opzichte het omgekeerde scenario voor Sebastiaan op bord drie: hij stond heel de partij beter, en speelde een lang eindspel. Uiteindelijk vond hij echter geen winst, waardoor het resultaat dus eveneens een remise was.

Op bord vier had Reda in het middenspel al een stuk gewonnen. Zwart kreeg nog wel een gevaarlijk uitziende aanval op de koningsstelling, maar Wit wist alle dreigingen te neutraliseren en de winst binnen te halen. Tobias had ondertussen de dame-tegen-drie stukken variant van de Russische Grünfeld gespeeld. In een complex middenspel miste hij enkele keren de beste voortzetting, waardoor de drie witte stukken te sterk werden.

Een zoveelste gelijk spel dus voor SKOG 2

Ronde 7 was dan een thuismatch tegen Brasschaat 3. Reda speelde in een ruilvariant van het Frans vlug remise, en ook Patrik speelde vrij snel remise (opnieuw uit een misschien iets slechtere maar nog niet duidelijke stelling). Sebastiaan had in het middenspel een stuk gewonnen zonder dat daar veel compensatie voor was. Toen zijn tegenstander dan ook nog de dame blunderde gaf deze op zonder het antwoord van Wit af te wachten. Tobias stond de hele partij iets beter, maar uiteindelijk bleek nog maar eens dat alle toreneindspelen remise zijn (hoewel er wellicht wel ergens een winst in zat voor de computer). SKOG 2 is tot nu toe de kampioen van het gelijkspel, en dit was pas onze eerste overwinning van het seizoen!

In de stand staat SKOG 2 nu zesde met 6 punten. In de laatste vier ronden wachten nog ontmoetingen tegen de nummer één zowel als tegen de twee laatste in het klassement. Het ziet er echter naar uit dat deze matchen niet veel belang meer zullen hebben.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *