Om 4 uur gisterennamiddag keek ploegkapitein Gert eens rond in het prachtige cultureel centrum en zag dat er een kans bestond dat we 3.5-0.5 gingen winnen, waarop hij prompt remise aanbood en verkreeg.  

Dat was echter buiten de waard gerekend, in casu mezelf, die het bestond om met een kwaliteit en een pion meer nog te verliezen na een slechte behandeling

van een Turnhoutse batterij dame+loper met matvelden op de grote diagonaal g7 en h8. Benny had geen genade met het jochie en won een veel te lange partij, de kleine schaakte zoals zo dikwijls bij kinderen tot en met de matvoering.

Ging Jan winnen ?  Dan was alles in orde.  Het mocht niet zijn, zijn verwoestende aanval leidde helaas na materiaalinvestering niet naar mat maar slechts naar een herhaling van zetten en zo reden we teleurgesteld terug naar Mortsel.

Daar bleek na enige tijd dat leider 666 uit Luik ook 2-2 had gespeeld en de achterstand voor ons op 2 matchpunten behouden bleef.

Ronde 10 moeten wij naar Luik.  Maar eerst spelen wij nog thuis tegen Midden-Limburg, die derde staan met op hun beurt 2 matchpunten minder dan wij en ik vermoed dat je daar niet zo maar tegen wint.

Het zal er om spannen tot en met ronde 11 denk ik, met 666 in de poleposition.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *