6 reactie op “Individueel Ligakampioenschap”
 1. Wat?! `De reacties van de deelnemers wees ook in die richting.´ Wat!? Dat was dan toch niet deze deelnemer. In welk toernooi veranderen ze nu het aantal ronden als er al vier gespeeld zijn?!? De voorlaatste ronde is op 14/3, de laatste op 25/4. Is het nu echt zo onmogelijk om daartussen nog een ronde te organiseren?? Desnoods dat de partijen van die ronde niet gemeenschappelijk worden gespeeld maar dat iedereen onderling afspreekt. Met meer dan een maand tijd moet dat toch kunnen. Trouwens, kan dit wel volgens het reglement? Daar staat expliciet negen ronde Zwitsers (artikel 17).

 2. Nog iets anders: krijgen we dan ook een deel van het inschrijvingsgeld terug, naast de waarborg?

 3. tobias

  in april en mei beginnen de jeugd- en individuele kampioenschappen.

  maar deze beslissing is natuurlijk te zot om los te lopen.

 4. De reden is de logica zelve, maar extra duiding had wel gemogen in het bericht.

  Er zijn 3 redenen.

  De eerste is door de tornooileider gegeven : er zijn maar 3 reacties geweest op zijn vraag tot feedback, de eerste 2 waren voorstander van afschaffing en de 3e niet (maar die schikte zich naar de meerderheid).

  Jou reactie heb ik overigens niet gezien.

  De tweede reden heeft te maken met het paasverlof. Neen, niet de hele 5 weken zijn beschikbaar, want mensen (vooral met een gezin) willen zelden hun verlof opofferen voor een extra ronde.

  De derde reden is de beschikbaarheid van de zaal die op de 2 overgebleven datums een njet was.

  Dan moet je al dus rare hersenkronkels hebben om niet te beslissen de ronde af te schaffen.

  Dat neemt niet weg dat we allen wel vonden dat het probleem had vermeden kon worden en in het vervolg MOET vermeden worden, door o.a. reserverondes in te lassen.

  Groeten,
  Q
  De eerste reden is dat in die 5 weken er maar 2 echt bruikbaar zijn, want er zit het paasverlof tussen en het hoeft geen uitleg dat de meeste mensen niet graag schaken maar

 5. @LH: In maart is er nog tijd genoeg. En deze beslissing is meer dan te zot om los te lopen. Dit doet eerder denken aan de nationale voetbalbond.

  @Quinten:
  1) De toernooileider heeft voor de volgende ronde aan de spelers van de open reeks hun mening gevraagd en ik heb toen gezegd dat ik liever negen rondes wilde (zoals het reglement voorschrijft, volgens mij treed de Liga hier zijn eigen reglement met de voeten). Ik was trouwens zeker niet de enige met die mening. En er waren zeker ook meer dan drie mensen die daar hun mening gegeven hebben.

  2) Er zijn in de vorige rondes ook vooraf aangekondigde afwezigheden geweest, waarom zou dat voor een extra ronde dan niet kunnen? Waarom mogen de spelers die wel willen/kunnen spelen dan geen negende ronde spelen? Als er alleen gespeeld mag worden op data dat iedereen kan zullen er niet veel ronden zijn.

  3) Ik vind het absoluut onbegrijpelijk dat er geen reserve ronde voorzien is, vooral als men niet zeker is dat de zaal altijd beschikbaar zal zijn. Maar dan nog zouden de partijen toch in onderling overleg elders gespeeld kunnen worden? Of een andere zaal vinden?

 6. Tobias,

  ik ben volledig akkoord dat het tornooi slecht gepland is d.w.z. ik vind het even onbegrijpelijk dat er geen reserverondes zijn of dat je de dag zelf nog moet afzeggen. Zoiets kan niet punt andere lijn.

  En persoonlijk, ipv op voorhand afwezigheden te hebben kan je beter het hele systeem veranderen zodat je dat niet hoeft. Er zijn ook al ideëen en gesprekken geweest ondertussen om het tornooi anders aan te pakken volgende keer.

  Dus denk niet dat we dat onder de mat willen vegen, want dat is niet zo, integendeel.

  Ik vind in de mailbox van de liga maar 3 antwoorden terug.

  Dus nogmaals : gezien de gegeven situatie vind ik het logisch dat we het afgeschaft hebben, het was gewoon al 5 na 12 en een betere planning voorkomt dat.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *