Ondertussen zijn in het Individueel Ligakampioenschap de zes eerste ronden afgewerkt. Ronden vijf en zes werden vorig weekend gespeeld in het SKOG-lokaal. In de open reeks leed Jeroen zondag een eerste nederlaag. Hij doet met voorlopig 4.5 punten wel nog steeds mee bovenaan het klassement. Voor Carlo verloopt het toernooi moeizamer. Hij kon nog geen partij winnen en heeft na zes ronden één punt (daar komt in ronde zeven nog een punt bij door een bye). In de expertenreeks staat er geen maat op IM Stefan Docx, die tot nu toe alle partijen wist te winnen.

4 reactie op “Individueel LK: Update”
 1. Arme Carlo, want je doet ‘m nog een punt te kort: op de site vind ik de partij Carlo-Laeremans, 4de ronde, 1-0 in 19 zetten. Verder twee remises. Dus 2 uit 6, en straks 3 uit 7. Er is natuurlijk marge voor progressie (bij Stefan Docx niet), maar het is maar half zo kommer en kwel (of dubbel zo goed) als voorgesteld. Hartje onder de riem, dus!

 2. Arme Carlo yes indeed. Ik ontdekte (pas) gisteren dat ik in mijn partij van zaterdag jl. opgaf na een blunder van mijn tegenstrever, in de mening zijnde dat hij over een paardenvork beschikte. Maar hij verliest gewoon de kwaliteit. Ik behoor vanaf nu dus tot de gilde van schakers die ooit eens ten onrechte of verkeerdelijk opgaven in plaats van te winnen. Ik zou dit nooit aan de buitenwereld prijsgeven hebben, maar die rotpartijen verschijnen helaas allemaal genadeloos op de liga website ! Overigens bedankt Herman, ze zullen me nog eens extra met mijn neus in de shit duwen !

 3. Deze versie van het LK was/is geen goede versie. “Is”omdat zondag a.s. pas de laatste ronde gespeeld wordt, maar ik wil er nu toch al aandacht aan besteden. Alles bijeen waren er 29 inschrijvingen, veel te weinig om er tevreden over te zijn. Er zaten 6 ronden in verdeeld over drie weekends, plus drie zondagen. Misschien is een heel weekend voor veel schakers te moeilijk. Maar vorig jaar was er een hele vakantieweek voor 5 ronden uitgetrokken, en was er ook maar 30 man. Ik vraag me af of dat LK nog wel zin heeft, de schakers laten het afweten, verzadigd als ze zijn door andere tornooien. Bij de experten was er een niveauverschil tussen 1800 en 2450 elo.
  De experten – de 10 hoogste elo’s – begonnen al met een valse start omdat een speler al na de eerste ronde algemeen forfait gaf wegens een meningsverschil over de speelkalender. Een speler speelde dus 1 partij, een speler 9 en acht spelers 8 partijen.
  Wij in het open, de rest zeg maar, 19 man, zette dus aan in een onpaar aantal, dat betekende dat er heel het tornooi iemand bye was. Ik was bye in ronde 7. Geef toe dat 8 of 9 byes in een tornooi van 19 man vrij onnozel is. Waarom kon de liga dat niet oplossen met een joker ? Joker er bij en iedereen speelt alle ronden mee. Die vier clubs van de organisatie hadden dit volgens mij moeten kunnen oplossen. De tweede ronde gaf een speler algemeen forfait. Zaak opgelost denk je dan, maar ze gaven iedereen een forfaitwinst. Die ronde speel ik tegen een non classé. Die mij vakkundig van het bord tikt. Blijkt dat die Nederlander iets van 1850 elo zou hebben in Nederland, en dus nooit had mogen meespelen in het Open, maar in de Experten had moeten aantreden. De liga heeft de internationale status van die speler niet nagekeken.
  Een paar ronden later moeten pa en dochter Mitran tegen elkaar spelen, Pa staat achteraan Marie vooraan, maar dat gaat niet door wegens “ziekte” van pa, opvallend was dat de dag nadien ze wel beiden op hun plaats zaten. De 7e ronde geeft Marie Mitran algemeen forfait. Ondertussen verwachtte Stefan Docx zijn 500 euro als tornooiwinnaar, die hem al na ronde 8, vorige zondag, werd uitgereikt, omdat Stefan niet meer kan ingehaald worden, en onderweg moest vertrekken naar het Gibraltar Open. Alleen, er was geen 500 euro, slechts 250 euro voor hem. De prijsverdeling hing nooit uit, geen enkele ronde, en Stefan vernam dat het geen 500 euro was omdat er geen 50 deelnemers waren. Waarop de vraag kwam 29 deelnemers = 290 euro, dan toch ? Nee dus. Het spijt me dat ik dit wil schrijven terwijl de skog mede-organisator was. Maar ik schrijf dit dus als schaker/deelnemer. Dat ik lamentabel scoorde, en soms een slecht karakter heb, heeft daar dus niets mee te maken. Dat al die partijen van het open, vol met (voor veel kiebitzers lachwekkende) blunders van mensen van 1500 elo en iets meer, openbaar worden gemaakt op de website van de liga, vind ik een bedenkelijke zaak, te meer omdat die plaatsing de liga ook nog een hoop geld kost.
  Ik vrees dat de Liga volgend jaar met iets heel bijzonders zal moeten afkomen, of dit tornooi gaat op de fles.

 4. Op de website lees ik ‘Definitieve prijzen worden voor ronde 3 bekendgemaakt’. Was dat niet het geval dan?

  Zelf heb ik niet deelgenomen omdat het onmogelijk is om 6 opeenvolgende weekends vrij te houden. Een verlengd weekend zoals het vlaams kampioenschap in gent vorig jaar is veel aantrekkelijker dan… Maarja, dat is dan gelijkaardig aan vorige editie en werkte blijkbaar ook niet…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *