Twee speeldagen voor het einde van de Interclubkompetitie maken SKOG 1 en 2 nog kans op een podiumplaats. SKOG 3—maar dat moeten de mathematici maar eens van naderbij bekijken—is zo goed als zeker van het behoud, SKOG 4 en 5 handhaven zich in de middenmoot. Nochtans was het niet zo'n fijne zondag. SKOG 1 (tegen leider en titelfavoriet Geel 1) en SKOG 5 kregen een pandoering in Geel. SKOG 2 en 3 speelden verdienstelijk gelijk en enkel SKOG 4 wist te winnen. Ook tegen Geel trouwens, zodat we toch niet compleet met schaamrood terug naar Antwerpen moesten.

3 reactie op “Interclub: alleen SKOG 4 wint”
  1. In theorie is het nog mogelijk dat SKOOG 3 voorlaatste zou eindigen, en dus zou degraderen. Bijvoorbeeld is een scenario mogelijk waarbij Lier II met 5 punten eindigd, SKOG III met 9, en zes verschillende ploegen met 10.

    Maar dan moet onze ploeg twee keer verliezen (onder meer nog tegen de voorlaatste in de tussenstand), en moeten ze zeer veel pech hebben met de andere uitslagen.

  2. Het is trouwens uitzonderlijk dat een ploeg zou degraderen met 9 matchpunten. Het huidige systeem, waarbij matchpunten eerst tellen, werd ingevoerd voor het seizoen 2009–2010. Van de 177 ploegen die sindsdien gezakt zijn waren er slechts drie die negen punten hadden. 77% van de degraderende ploegen had 6 punten of minder, 92% had 7 of minder.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *