Met vijf ploegen op de zes aan de winst heeft onze club er een uitstekende zondag op zitten. Skog 6 haalde fors uit met 4-0. Vooral Dries moest tot het uiterste gaan om te winnen, maar in een eindspel met drie pionnen tegen een paard deed hij dat dan ook._LEESMEER_

Skog 3 speelde met Guy in de plaats van Wim en behaalde een even verdiende als nodige zege: 3,5-0,5 tegen Geel 2.
Skog 1 vreesde vooraf dat Artevelde I een maatje te sterk zou zijn, met o.a. een 2400-plusser op bord 1, maar de ploeg kwam verzwakt op, moest zelfs forfait geven op bord 1 en haalde slechts anderhalf punt. Voor onze ploeg een uitstekend resultaat, de 3-0 op de laatste borden spreekt boekdelen.

Een qua Elo verzwakt Skog 2 won zonder verpinken met 3-1. Met het algemeen forfait van Jean Jaurès 4 en het schrappen van de onderlinge uitslag (12-0 voor ons) volstond dat echter niet om de leidersplaats te behouden. 

Skog 4 won met het kleinste verschil.

Tegen de jeugd van Geel 4, ten slotte, was Skog 5 geen partij. Het werd een 0-4 nederlaag.

8 reactie op “Interclub ronde 4: sterke scores!”
 1. Hm, foutje in het bericht: er staat een paar keer te veel skog 4, terwijl skog 2 en 3 worden bedoeld. Trouwens nog dit: Jean Jaurés 4 geeft algmeeen forfait in de reeks van skog2. De 12-0 forfaitzege gaat dus verloren.

 2. tja, jan, dat had skog 3 vorig jaar ook, we verloren zelf een aantal punten tegenover onze promotieconcurrent toen…

 3. Jef, leuk om jullie verslag te lezen van Skog 4, ik heb er van genoten. Wij waren vorige keer de enigen (Skog 3 & 4) die een verslag instuurden. Ik heb er geen zin meer in, en ik maak naar het schijnt mensen bang met mijn schrijverij. Dat laatste hoor ik tenminste al eens. Bovendien, waarom zouden wij verslagen blijven schrijven omtrent Skog 4 of Skog 3 als niemand anders iets doet. Op verplaatsing wil ik het nog wel eens proberen , ik kan begrijpen dat ploegkapiteins of -redacteuren in een thuismatch denken : “hell, waarom moet ik een verslag schrijven over iets wat iedereen met zijn eigen ogen gezien heeft” ? Maar : wij moeten niet vergeten dat veel lezers van Skog Forum, geen Skog IC-spelers, noch zelfs Skog-leden zijn !
  Na zondag 29.11 in Westerlo – zullen we wel zien, misschien schrijf ik dan wel terug eens iets.

 4. @CD: Het hoort m.i. tot de taken van de ploegkapitein ervoor te zorgen dat er een verslag(je) is, de onze was slim genoeg om te delegeren.

  Interclub is de belangrijkste externe activiteit die we hebben, dit moet toch sporen nalaten op de web site en/of in het clubblad, zou ik zo denken.

  Met “we zullen wel zien” gaan we niet ver komen… Sla de hand aan de ploeg pen. Nu !

 5. Ik treed Luc hier wel bij. De verslagen zijn de meest gelezen onderdelen van de website. Nu kan ik wel begrijpen dat niet elke ploegkapitein daar altijd de tijd voor heeft, maar dat mag de anderen niet weerhouden dit wél te doen, vind ik.

 6. Het duurt inderdaad maar tien minuten, maar als je twintig andere dingen te doen hebt, stel je zoiets onvermijdelijk uit. Enfin, verslag Skog1 staat online.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *