Zaterdag startte het Internationaal toernooi van Charleroi waar we in de B-reeks Jan terugvinden. De eerste 2 ronden leverden 2 ‘logische’ nederlagen op, maar voor vandaag hopen we op de eerste punten!

Aansluitend aan Charleroi, staan ook nog de Brugse Meesters en het Open van Brasschaat op Jans planning. Stevige schaakzomer, Jan!

Volg Jan op de site van Charleroi.

17 reactie op “Jan gestart aan schaakmarathon”
 1. In de C-reeks (<1600) speelt ook Enrique mee. Naar eigen zeggen begon hij met een remise om niet al te trots op te zijn, en won hij zijn tweede partij dank zij twee blunders van zijn tegenstander. Niet getreurd: die punten zijn binnen! Vamos, Enrique!

 2. Enric werd hier vergeten, hij speelt mee in Open Charleroi, als elohoogste van de C-reeks.
  Maar vanochtend gaf hij afwezigheid op voor ronde 3, die om 10h00 begon. Beetje vroeg vanuit Antwerpen. Ronde 4, net begonnen programmeert hem wel terug.

 3. En ook Sander Pouliart speelt ook mee. Nu 3 op 4 , 12de in de C-reeks. Alle spelers voor hem hebben een (veel) hogere elo.
  Vandaag eerst een manneke van 13 jaar en 1530 elo. ongelooflijk goed !
  daarna een volwassene van 1690 . Ik speel op de aanval , die mislukt , verlies een pion maar kan uiteindelijk afwikkelen naar een ongelijke lopers eindspel. Remise . Maar goed , we zijn van de vervelende nul af…..
  Een toernooi spelen in toch wat anders dan in de club…… veel lastiger . Maar goed , het houdt een mens fit!

 4. Jawel, maar Sander staat vermeld als zijnde lid van de Rode Loper Antwerpen, niet van SKOG.
  Neemt inderdaad niet weg dat we ook zijn wedstrijdverloop op de voet kunnen/willen volgen.

 5. Goed dat je een remise geschoven hebt Jan.
  Vorig jaar bivakkeerde ik in een tussenstand van 0 op 3, en kreeg prompt een BYE aan mijn broek. Met mijn duur overnachtingsgeld in een luxehotel in gedachten vond ik dat geen prettig idee.
  Grrr, nog steeds, na een jaar. Wedstrijdleider Cornet had zo veel compassie met mij dat hij mij aanbood om me met zijn wagen weg te brengen naar het hotel, moest ik toch al niet nog een busrit betalen.
  Carlo

 6. oef , het hek is van de dam. Ik kwam slecht uit de opening , maar die meneer trok met alle pionnen vooruit. Het zag er bangelijk uit , maar zijn koning had geen bescherming meer. En ik kon mijn centrumpionnen opschuiven en afruilen , en dus kwamen de lijnen naar zijn koning vrij. De rest was een kwestie van goed tellen ……
  Enric kreeg een Russisch tegen , kon er niks van bakken en kwam eigenlijk verloren te staan. Maar de tegenstander zag het niet , en alles werd afgeruild. Remise.
  Sander raakte verdoold in een knotsgekke Siciliaan , maar zag een combinatie niet en verloor.

 7. Tja , een jongen van 16 jaar , 1530 elo , uit Eupen. De eerste 15 zetten ! theorie . Daarna gaat hij in de aanval , ik win een kwaliteit maar toch geeft Fritz me al – 1.5 . De jongen speelt de aanval vlekkeloos , en ik geraak meer en meer in de penarie om tenslotte te verliezen. Maar zonder spijt , die jongen heeft gewoon echt goed gespeeld. Maar morgen beter , het moet wel !
  Enrique speelde veel te ‘braaf’ , zonder risico’s , en dus was remise een logisch resultaat.
  Sander won een eindspel met een pion meer (meer heb ik niet gezien, sorry).

 8. Bij Enrique was het ‘simpel’ : zijn tegenstander doet een verkeerd  stukoffer en geraakt daarna helemaal ‘op den dool’ . Winst voor den onzen. Sander speelde tegen een ‘maatje’ uit Mechelen. Remise zonder veel aandringen. Ik kom op de 43e zet een stuk voor , daarna nog een pion , alles afruilen in een pionneneindspel (Frits : 22 in mijn voordeel) , en verlies daarna plots alle concentratie en slaag er nog in om zoiets te verliezen. Om eventjes ziek van te worden. Maar goed , ik ga niet doen zoals een ‘bevriende’ schaker die niet goed speelt voor zijn doen , en dan maar niet meer afkomt. Ah ja , de leeftijd begint stilaan zijn tol te eisen : zoveel partijen met vermoeiende verplaatsing wordt misschien wat te veel van het goede. Maar dat evalueren we wel als alle emotie wat voorbij is . 

 9. Dat is pech, Jan, volhouden! Wat ik vaak doe, als de concentratie wat minder wordt, is vijf minuutjes gaan wandelen. Best niet in tijdnood natuurlijk 🙂

 10. Gisteren speelde ik een der mooiste partijen uit mijn leven. Veel te lang en ingewikkeld om hier zo te kunnen bespreken. Maar wat was ik tevreden na deze winst!
  Enrique won ook , na volgens zeggen een gelukje (maar da’s een slecht gewoonte van Enrique , het is nooit goed). Sander had een moeilijke partij en verloor (heb ik niet gezien) .
  Vandaag blunder ik al mijn g-pion al weg op zet 8 , enfin de rest niet de moeite waard. En dat tegen een jong meisje , dan krijgt ge eens een kans om nog eens indruk te maken en verprutst ge het zo ! Maar Enrique niet : die won opnieuw en won de prijs van beste 60+ er in reeks C . Proficiat aan onze Catalaan! . Sander kwam er niet door ( treinproblemen).
  Conclusie : een mooie ervaring voor Sander , mooi van Enrique (eerste toernooi in 6 jaar!) . Voor mij een slecht resultaat (oh arme elo-puntjes) . maar toch een mooie achtste partij , en wat een leuk toernooi zeg ; echt de Walen op hun allerbest !!! En een goede voorbereiding voor Brugge en Brasschaat ????
  Tot volgende week ,
  Jan

 11. Brugge is afgelopen . 5/9 niet goed , maar ook niet echt slecht. Verloren van een zeer goede jeugdspeler , 2 mannen zonder elo (maar wel 2000+ op internet) en een jonge dame (een blunder , niet goed opgelet ? , of wel net goed opgelet maar niet de stukken ? ). Zeer goed ingericht toernooi in een leuke (maar wel ietwat dure ) stad . Goed geamuseerd. Morgen starten we Brasschaat ….

 12. Jan verloor vandaag van een FM, Carlo van een 2000+. Enkel Patrik had een haalbare kaart vandaag in Brasschaat. Patrik mag voor morgen wel zijn borst natmaken als hij aantreedt tegen een Duitse WIM.
  Succes mannen!

 13. Ook Ronny won gisteren, maar Patriks partij kunnen we straks trouwens volgen via de live borden (https://open.brasschaak.be/). Ik denk dat ik straks eens ter plaatse een kijkje ga nemen. Er is trouwens ook een boekenstand aanwezig vandaag voor de liefhebbers.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *