Het startschot is gegeven, het clubkampioenschap 2010-2011 ging gisterenavond officieel van start. Uw toernooileider is een tevreden man, want er viel – in tegenstelling tot vorig jaar – geen enkele forfait in de opeingsronde. Applaus voor uzelf! Stipt om 20u00 begonnen de klokken te tikken en het vervolg was hier en daar om duimen en vingers van af te likken. Een overzichtje:
_LEESMEER_
Reeks 1:
Jan en Nikolaas moesten al meteen hun beste beentje voorzetten in dé topmatch van het toernooi. Jan offerde een pionnetje in de opening en kreeg daarvoor compensatie; de druk van de lichte stukken werd Nikolaas fataal.
Lino stond duidelijk beter tegen Roger, maar stortte zich dan in een avontuur met een dameoffer. Het eindspel bleek toch nog net genoeg om te winnen.
Andrej en Richard leken lang naar een saaie remise te gaan, maar Andrej liet de boel op de knoingsvleugel ontploffen. Een maat voor niks, want het werd uiteindelijk toch remise.

Reeks 2: Enkel remises: Wout moest ondanks een pion meer in het eindspel berusten in een puntendeling tegen Carlo, in de partij tussen Frank en Herman gebeurde weinigs spectaculair, een ‘romantische’ partij, liet Frank nog weten.

Reeks 3: Geen remises hier. Zowel Gert (de allereerste overwinning van het toernooi), Jef, Willem als Paul namen een volledig punt mee naar huis.

Reeks 4: Karel, Christophe (in een onwaarschijnlijk spectaculaire partij) als Johan wonnen. Heidi geraakte ondanks kwaliteitswinst in het middenspel niet voorbij Frank.

2 reactie op “Jan wint topper”

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *