Clubkampioenschap week 26. De Zilveren Toren nam afgelopen dinsdag de overhand in de blauwe zaal. Toch werden er twee partijen om het clubkampioenschap gespeeld. Janik had kans om zich kampioen te kronen; hij kreeg door een schemawijziging Hugo als tegenstander. Heel veel valt er over de partij niet te melden. Hugo had zich goed voorbereid en haalde ondanks zwart een voordeel uit de opening. Wanneer hij zijn kasteelrechten opgaf stond de stelling evenwel gelijk.

Een paar zetten later stelde Hugo remise voor. Janik nam dit dankbaar aan aangezien hij aan een half puntje genoeg had om kampioen te spelen. Proficiat Janik!
Janik is sinds vorig jaar aangesloten op de club. Dit jaar nam hij voor het eerst deel aan het clubkampioenschap en meteen met succes. Zijn online bedrijvigheid rendeert nu dus ook op het bord. Met 7,5 op 9 is hij zelfs een afgetekende kampioen. Indrukwekkend.
Voor Hugo is het half puntje ook van tel. Hij maakt nu nog kans om 3e te worden. Daartoe speelt hij volgende week een duel tegen rechtstreekse concurrent Arthur.
In reeks 4a speelden de wellicht twee sterkste spelers van de reeks tegen elkaar: Mateo tegen Bert. Een duel met veel prestige op het spel. Al wilde Bert ook voor de ranglijst nog winnen omdat hij nog kans maakte op een tweede plaats. Na 19e zetten komt Mateo op een serieus voordeel te staan. Hij vindt in onderstaande stelling de veruit beste zet… Lezersvraag: wat is die beste zet?

Na een mindere voortzetting weet Mateo het voordeel niet te benutten. Integendeel: Bert trekt de partij minstens gelijk en in het eindspel (met wit in tijdnood) komt hij zelfs volledig gewonnen te staan. Mateo besloot om niet op te geven en uiteindelijk leverde hem dat even miraculeus als fortuinlijk een half puntje op. Dit via de gekende ontsnappingsclausule genaamd “pat”.
Bert laat daarmee de tweede plaats aan zijn kameraad Arno, die nog wel een partij moet spelen om de zilveren plak veilig te stellen.

Volgende week komt Hitchcock ongetwijfeld weer op bezoek in Mortsel. Er worden dinsdagavond weer wat vragen beantwoord. Herpakt voorzitter Jan zich en blijft hij op titelkoers? Trekt Herman in reeks 2 definitief het laken naar zich toe? Wordt ook reeks 3 beslist met minstens een remise van Bart? Of weet zijn laatst overgebleven titelconcurrent Tom hem te verslaan?
Dat wordt wederom geen alledaagse Skog-avond. Dat gaat bloed, zweet, hout en tranen geven. Ik kijk er alvast naar uit. Tot dinsdag, Skoggers!

6 reactie op “Janik De Mondt kampioen reeks 4B”
  1. Proficiat aan Bart met zijn titel in reeks 3 en nu al welkom in reeks 2 !!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *