Op zaterdag 16 september werd in Leuven het 5de Vlaamse jeugdschaakcriterium gehouden. Traditioneel staat de reeks voor -20-jarigen open ook open voor volwassenen (hoewel die uiteraard geen punten kunnen verdienen voor het jeugdcriterium) waardoor het een behoorlijk sterk rapidtoernooi werd. Sterre Dauw en Natan Pirard, beiden ruim boven 2200 gequoteerd, vertrokken als favorieten en eindigden als winnaars met 6 uit 7.

Maar wat voor ons echt interessant is, is dat er ook één Jonge God meedeed, namelijk in de sectie voor -8-jarigen. En hij speelde geen figurantenrol: Adhitya Ram scoorde 7 op 9 en eindigde daarmee op de tweede plaats, na Basiel Verbeke die een indrukwekkende 8½ op 9 haalde. Kobe Deracourt, die de stand in het jeugdcriterium aanvoert, eindigde derde. Daardoor nadert Adhitya Ram tot op 2 puntjes van de koppositie maar ziet hij ook Verbeke tot op 2 punten naderen. Het belooft dus nog spannend te worden!

Het volgende criteriumtoernooi vindt op 1 november plaats in Turnhout.

2 reactie op “Jeugschaakcriterium in Leuven”
  1. Adithya Ram heeft zich ook ingeschreven in het open van het Antwerpse Ligakampioenschap – we volgen zijn tornooiprestatie, beginnende op 1 oktober op de voet.

  2. Bedankt voor deze update Nikolaas!
    Adhitya (Adhi voor de vrienden) volgt dit jaar les bij Rudi in stap 3(+) en heeft zich het afgelopen weekend ook opgegeven als reserve voor de interclub (net als een aantal andere jonge Skoggers).

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *