Kandidatentornooi R14

Avatar foto

DoorHerman Callens

apr 27, 2021 163 views

Gisteren ging het niet en vandaag, omdat alles toch al beslist was, leek het nuttiger om enkele dringende klusjes af te werken, zoals een vliegenraam herstellen, wat nooit te versmaden is in het nimmer aflatende streven naar huiselijk geluk. Kortom, opnieuw kort en bondig. Met de eindzege op zak mocht Nepomniachtchi verliezen en dat deed hij dus, zodat winnaar Ding met een 3/3 nog eervol kon afsluiten. Ook Vachier-Lagrave zette zijn remonte voort (2,5/3), ten koste van Wang, die overigens al eventjes uitgeblust leek. Nepo’s kompanen hielden intussen Caruana en Giri in bedwang, alsof die een Russische eindzege nog konden afwenden, en uiteindelijk hield Grischuk remise tegen de eerste en won Alekseenko van de tweede.  

Eindstand: Nepomniachtchi wint (8,5/14) en speelt eind dit jaar om de wereldtitel tegen Carlsen, Vachier-Lagrave eindigt op 2 (8/14) en Caruana en Giri zijn ex aequo 3de (7,5/14). De onderste tabelhelft: 5-6 Grischuk en Ding (7/14), 7 Alekseenko (5,5/14) en 8 Wang (5/14).     

2 reactie op “Kandidatentornooi R14”
  1. Nog even een – breaking news – aanvulling: Wang zou meteen na afloop van het tornooi hebben aangekondigd dat hij stopt met het professionele schaak. Misschien verklaart dat die “uitgebluste” indruk, maar ik weet verder nog niets, dus …

  2. hij stopt om medische redenen. De stress zou er teveel aan zijn. En dat er in zo’n toernooien stress is kunnen we allen wel begrijpen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *