De voorbije jaren had corona stokken in de wielen gestoken, maar nu was het eindelijk weer zover. Gisteren, vrijdag 16/12, organiseerden onze vrienden van SK Deurne hun traditionele kersttornooi, voor de 59ste keer al. Zoals steeds was het een vrolijke partie-plaisir-bedoening, vlot en vaardig geregisseerd door kerstman van dienst Robert Schuermans en zijn gehele team. Voor de dorstigen en het gezellig onderonzen was het niet enkel binnen aangenaam toeven. Met geestrijk vocht (een resem wittekes) en hartig lekkers (Poolse worst, brood met spek, vis- of pompoensoep) in de met braad- en andere vuren verwarmde buitenbar was het in die plaatselijk veel minder koude buitenlucht al minstens zo plezant. En ook al kom je arm binnen, je gaat rijk weer buiten: voor alle deelnemers was er een handige blauwe draagtas (met opschrift Kersttornooi KSKD) en een tombolaprijs, en voor de ploegen een schaakbord of schaakstukken. Alleen de boekenstand ontbrak dit jaar, wegens omstandigheden, waar we uiteraard het volste begrip voor hebben, en daarbij, misschien moeten we maar eens eerst al die andere boeken doornemen die we thuis nog vrijwel of grotendeels onaangeroerd hebben liggen …

Vooraf maakten zowel Moretus als Beveren – beide al twee keer triomferend in vorige edities – kans op het definitief verwerven van de wisselbeker, maar het verloop van de schermutselingen wees snel uit dat het niet voor deze keer zou zijn. Na een spannend slot mocht Borgerhout 1 met de oppergaai naar huis, na een flinke 5/6, en behaalden Deurne Zuid 2 en Chess Looks Lier 1 de ere(metaal)plaatsen (4/6).

Onze eigen SKOG-equipe eindigde veel verder, op de 10de plaats (van 12), met een veeleer bescheiden score van 2/6. In bordvolgorde, de eerste drie met zwart, de anderen met wit: Herman hield remise, Kenneth, Jan en Ghislain verloren, Heidi zorgde voor het 2de halve punt, en Mark voor de 1ste (en enige) winst. Bij de concurrentie ook enkele SKOG’ers: Tony en Guy wonnen beiden hun partij, Ria verloor. Ook voormalige SKOG’ers: Gert Van Bunderen, Bart Peeters, Jef De Meyer en Frans Hofman wonnen alle vier. Zo zie je maar: een passage bij SKOG, hoe kort ook, levert op.

Nog een dikke pluim voor Robert en co. voor een alweer heel geslaagd evenement en op naar de 60ste editie. Het klinkt nu al als een jubileum!

3 reactie op “Kersttornooi SK Deurne”
  1. De juiste naam is Jef De Meyer,was jarenlang speler bij SK Paroza (Parochiezaal) Berchem en daarna lid van SK Deurne-zuid en ook SKOG.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *