Vergeet het kandidatentoernooi, de Olympiade en een toernooi met een hoop gedoe in St Louis… Hoog tijd voor waar het allemaal echt om draait in de schaakwereld: het SK Oude God Clubkampioenschap 😊
Dit jaar schreven 41 deelnemers zich in voor dit spektakel. Tornooileider Pascal deelde hen in 5 reeksen in. Graag laat ik kort mijn (subjectief) licht schijnen over deze reeksen.
In navolging van Magnus Carlsen neemt Daniel als regerend kampioen afstand van zijn troon. Na 4 titels op rij komt er dus een nieuwe clubkampioen. Pascal, Jan en Tony werden ooit al eerder clubkampioen en weten dus hoe dit smaakt. Recente ijzersterke optredens van Dries, ((mja)) en Patrik zijn een voorbode dat het in deze reeks alle kanten op kan. Kortom: reeks 1 belooft wederom spannend te worden.
Reeks 2 kent 2 kopstukken met 1600+: Herman en Jan. Toeval wil dat zij elkaar aanstaande dinsdag meteen treffen. Een partij om naar uit te kijken.
Reeks 3 wordt misschien wel de spannendste reeks. 9 spelers die zich op een ELO-zakdoek bevinden (onderling verschil is minder dan 100 punten). Benny (1493) is reekshoofd. Van Tom, die als hoofdkring Moretus heeft, mag ook wat worden verwacht. En (hoe) zet ((SPO)), vorig jaar kampioen in reeks 4, zijn opmars verder voort?
Dit jaar zijn de ELO haves and have nots evenredig verdeeld over reeks 4a en 4b.
In reeks 4a is Bert wellicht favoriet aangezien hij als enige 1300+ kan voorleggen. Benieuwd naar de prestaties van de kersvers opgeleide speler Mateo.
In reeks 4b heeft Freddy ongetwijfeld de ambitie voor het tweede jaar op rij de titel te pakken. Wellicht is Hugo (1260) daarbij zijn grootste concurrent. Maar wat kan online-sensatie Janik “over-the-board” presteren?
We gaan het meemaken, boven het theatercafé. Alle deelnemers veel succes en veel plezier toegewenst!

Een reactie op “Let the games begin!”

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *