De voorlaatste ronde van de ligakampioenschappen bracht slechts één bevestiging: door zijn zege tegen eerste achtervolger Gorik Cools is Stefan Docx nu al zeker van de titel. Met 8/8 verloor hij zelfs nog geen halfje. Cools is zeker tweede en voor de derde plaats heeft Marcel Van Herck momenteel de beste papieren. In de Open reeks kon koploper Toon Wijgers geen afstand nemen van Maurice Engelaer. De partij werd remise. Daar kon Jan niet van profiteren om langszij te komen, want tegen jeugdtalent Daniël Dardha miste hij een combinatie die tot winst kon leiden; ook hier werd het remise. Wijgers heeft nu 6,5, Jan 6 en een trio van achtervolgers 5,5. De laatste ronde zal beslissen over de prijzen.

5 reactie op “Liga: laatste ronde brengt ontknoping”
  1. Ik vermoed 21…Rxd3 i.p.v. 21…Bxc4, of was er nog een andere zet?

  2. Vandaag staat er in de krant ´De Standaard´ op bladzijde D10 en D11 een schaakartikel van Dimitri Verhulst,nl. ´De biecht van een bezeten schaker´.Aanbevolen leesvoer.tevens stond er op zaterdag 7 maart een artikel over o.a. Kasparov in ´De Tijd´´.De titel van het artikel was : Ér komt vroeg of laat een explosie van geweld in Rusland´Overigens,sinds 2 jaren woont kasparov uit veiligheidsoverwegingen in New-York,waar hij voorzitter is van de ngo Human Rights Foundation.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *