De vierde ronde van het ligakampioenschap was vooral bij de Experts een hakbijlronde: elke partij leverde een winnaar op. De stelling van Stefan Docx rammelde wel een beetje na een interessant pionoffer van Stief Gijsen, maar dat was niet genoeg om hem van zijn stuk te brengen. Docx blijft met het maximum van de punten aan de leiding. Winnaar van vorig jaar, Gorik Cools, en een verrassende Marcel Van Herck volgen op een punt.

_LEESMEER_

In de Open reeks kwam Jan nooit in de problemen tegen Greta Foulon, die na de opening met een zwakke centrumpion werd opgezadeld. Zwart won de pion na wat manoeuvreerwerk, wikkelde af naar een toreneindspel en maakte dat technisch af. Jan staat nu alleen aan kop met 4/4 en mag het in de volgende ronde uitvechten tegen eerste achtervolger Tony (3,5). Ook Patrik (3) en Carlo (2) wonnen. Kenneth (1,5) speelde remise. Jan (2) sloeg deze ronde over.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *