Ligakampioenschap

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

nov 22, 2007 241 views

Na een korte stop starten zondag de ligakampioenschappen terug. Alle partijen van ronde 3 zijn afgewerkt. De beste Skoggers in de stand zijn Frank, Tobias, Nikolaas en Jeroen met 2 uit 3. Jan V, Carlo en Patrick VH staan op 50%. Kenneth wint hopelijk zondag zijn eerste punt.
Details

3 reactie op “Ligakampioenschap”
  1. CD-PvH 0-1. Zo gaat de partij de annalen in. Patrick haalt zijn gram, van alle schakers in het LK is het hem het meest gegund. Ik had hem onlangs volgens sommigen nogal onheus behandeld in de “Kommentaren” van het IC. Deze partij bewijst echter dat ik toen gelijk had !! (Wat ik bovendien, tegenover alle criticasters ook van Patrick zelf al onmiddellijk had mogen vernemen !) Je moet deze partij deze week echt eens naspelen, het is een onwaarschijnlijk boeiend verhaal, waarbij ik goed spelend uiteindelijk na 37 zetten mijn doel kan bereiken, en de zaak kan uitmaken. Er is een maartje bij : die 3 laatste zetten moeten wel goede zetten zijn, op 1′ tijd. Foute zetverwisseling, counter en opgave. Als ik op zet 38 schaak geef (wat meestal nu toch niet zo moeilijk is), dan win ik.
    Een dreun natuurlijk, na 12 partijen zonder nederlaag. Bord 4 van mijn eigen ploeg wint van mezelf bord 1, en de 13e was een ongeluksgetal. Patrick haalt zich wel een probleem op de hals : als hij vanaf nu ooit nog eens verliest in de IC tegen iemand met minder dan 1800 elo, dan beschuldig ik hem van omkoperij. En dat betekent doodgewoon dat hij alle overige 7 partijen moet winnen, een remise wordt niet meer getolereerd.

    Het doet me niet veel pijn. Ik heb een boeiende namiddag gehad, heb naar mijn gevoel een uitstekende partij gespeeld, alles onder controle gehouden tot op het allerlaatste moment waarbij de matadordegen een afschamper werd, en tijdens die 12 vorige partijen heb ik ter compensatie ook wel eens 1 of 2 maal het gevoel gehad dat ik ‘ontsnapt’ was.
    P.S. : 13 partijen geleden, een verliespartij dus, was tegen ……. Stefan Docx. !

    CD

  2. De kapitein van SKOG 4, tevens 1ste bord, verliest van z’n vierde bord ? Er zijn geen zekerheden meer in dit leven 🙁

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *