Zondag laatstleden werd de vierde ronde van de Antwerpse ligakampioenschappen gespeeld in Mechelen. Daarmee is ook een winterpauze van een kleine maand bereikt. Hoe staat het er ondertussen voor?

Bij de experten was Sim Maerevoet als grote favoriet begonnen en tot nog toe maakt hij die rol met verve waar. In de allereerste ronde, tegen Ismail, had zijn overwinning bloed zweet en tranen gekost. Maar Van Mechelen, Penson en Dehan gingen snel voor de bijl.

Vier op vier — een onbetwiste koppositie zou je dan zeggen, maar nee. Dimitri Allaert, van de organiserende Mechelse, houdt hem bij. Na Gijsen versloeg hij opeenvolgend Butzen, Dehan en Vlaams kampioen Raats. Tegen Dehan ging hij succesvol op Nijlpaardenjacht (vandaar ook de Rubens):

Wit heeft een paard geofferd voor drie pionnen. Hij heeft meerdere redelijke zetten, maar één winnende. Welke?

In de stand hebben Maerevoet en Allaert al aardig wat voorsprong: ex-Oude God Bjarne Van Dijck staat derde met 2½/4. Van Mechelen en Ismail volgen met 2.

We zouden het bijna vergeten, maar er is ook een open reeks. Veel van de deelnemers waren het blijkbaar ook vergeten, want in negen van de twintig partijen viel er een forfait! Wat is er daar gebeurd? Er zijn alleszins geen maximummers meer. Thijs De Bock, Jimmy Geboers en oudgedienden Robert Schuermans en Marcel Van Herck staan op kop met 3½, maar de verschillen zijn erg klein.

Van de Oude Goden staan Tom en Sebastiaan op 2, Ria op 1½, Ghislain op 1, terwijl Adina en Adhitya Ram op ½ staan. 7 januari wordt de volgende ronde gesspeeld.

2 reactie op “Ligakampioenschappen”
  1. @Nikolaas: de winnende zet moet wel d5 zijn. Wit dreigt pionwinst met schaak op b6 en zet tegelijk een mogelijk Ld4 in de stelling, ondersteund door röntgenschaaks (bv. Pxd5 Pxd5 Lxd5 (exd5 Ld4) Ld4 e5 Lxe5! enz.). Game over, lijkt me.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *