Een voorzichtig optimisme vooraf: weliswaar had LSV-Chesspirant 4 gewonnen van Deurne 2, op papier de sterkste ploeg van de reeks, maar met onze kleine ELO-bonus  mochten we misschien toch hopen op winst, of alleszins niet-verlies. Dat viel in de praktijk behoorlijk tegen. Een overzicht, niet chrono- maar bord-ologisch.

Zijn tegenstander op bord 1, Guido Dechamps, was van ongeveer gelijke ELO-sterkte, maar Jeroen speelde zijn beproefde Aljechin niet helemaal nauwkeurig. Het vervolg werd dan ook gauw moeilijk. Wit speelde het verder afdoende uit zodat Jeroen niet anders kon dan zich bij het onvermijdelijke neerleggen. (1-0)  

((mja)), met ELO-voordeel, en Jeroen Burms maakten er veruit de langste partij van. Opmerkelijk: met nog luttele minuten vóór de tijdcontrole moesten beiden nog 20 zetten afhaspelen, bij voorkeur zonder kemels, en dat deden ze ook. Het eindspel leek te kunnen winnen voor wit, maar zo zeker was het allemaal niet en tot slot zat er voor ((mja)) niets anders op dan in te gaan op de herhaling van zetten die zijn tegenstander ambieerde. (1,5-0,5)

Tobias mocht opboksen tegen de ietwat ELO-sterkere Timothy De Rijcke, vader van de 17-jarige WFM Tyani De Rycke, en dat verliep niet echt naar wens. Er ging een stuk verloren tegen een pion of wat, waarna Tobias de strijd zo lang mogelijk gaande hield, met als ultieme kans een promotierijpe pion die het net niet haalde, omdat wit met torens en paard sneller mat gaf. (2,5-0,5)

Herman kreeg met Pieter-Jan Orban een 14-jarige knaap tegenover zich, met een pak minder ELO maar zoals de wet van het jonge geweld dat wil, ook een pak ondergewaardeerd. Het was misschien een verkeerde keuze om 15 zetten theorie (Caro-Kann, hoofdvariant) te volgen i.p.v. iets wat die jeugdige snaakjes uit hun Stockfish-en-aanverwante kennis kon halen, maar een flets middenspel hielp natuurlijk ook niet. Alles of niets dan maar, de vijandige koningsstelling werd nog geheel tot gruis herleid maar toen was helaas de tank ook leeg. (3,5-0,5)    

Kortom, een regelrechte bolwassing. Herpakken, dus, over een week of twee tegen Boey Temse …  

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *