Luc in Kos

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

mei 12, 2015 153 views
8 reactie op “Luc in Kos”
 1. Maar intussen ook in R4 (bord 2) gewonnen, ditmaal volledig terecht; morgenvroeg op bord 1, en ’s namiddags alweer een partij ! Donderdag rustdag met toeristische uitstap.

 2. Met twee remises op het eerste bord sta ik nu op 4.5 uit 6, nog steeds ongeslagen. Na R5 had de leider 4.5, ik samen met twee anderen 4. De toestand na R6 is nog niet duidelijk: ik speelde remise tegen de leider (in een nu te hete zaal), en ook op bord 2 werd remise overeengekomen, maar er zijn nog een aantal partijen bezig en sommige achtervolgers zouden dus kunnen bijbenen.

  De rustdag morgen is intussen hoognodig. Daarna nog drie dagen met telkens 1 ronde. En dan snel huiswaarts om de bekerclash te aanschouwen.

  @PatB: zet per zet, en nooit versagen!

 3. Dat lijkt een rare Elo, die van Luc in Griekenland. Volgens zijn elo van april heeft hij nu 1691/1711 – Niet 1793. Maar dat maakt zijn TPR des te beter.

 4. Weer remise; ik sta nu derde en speel morgen tegen een jeugdig talent op bord 3. Als hij nu ook met d4 opent (iets anders lust ik ook wel) zal ik uiteindelijk negen d4-partijen gespeeld hebben.

  @CD: ze nemen de hoogste van nationale en FIDE rating, maar wel op het moment van inschrijven (wat voor iedereen verschillend kan zijn); normale tornooien actualiseren de rating bij aanvang, maar bij ELo-groepen zou dit voor verrassingen kunnen zorgen. En ja mijn huidige ratings zijn eigenlijk te laag, vooral het laattijdig doorgeven van clubpartijen is nadelig uitgedraaid.

  PS: de eigen rating speelt niet mee in mijn TPR bepaling, en dit bij heel wat gangbare definities van TPR. Het is wel (een beetje) voordelig voor alle reeksgenoten die tegen mij spelen…

 5. R8 was weer remise, en voor R9 ben ik voluit gegaan; het eindigde met een LP7-LP7 eindspel waarin ik meerdere voordeeltjes had tegenover zwarts enige vrijpion-voordeel. Na vele uren trekken en duwen kon ik het volle punt binnenhalen met een explosief slot, ik zal het later wel eens publiceren.

  Daarmee eindig ik op 6.5: viermaal winst, vijfmaal remise. Het klassement is pas deze avond beschikbaar, ik verwacht Petersons op de eerste en Pride op de tweede plaats (allebei 7/9), gevolgd door Bauer en ikzelf (allebei 6.5/9). De scheidingspunten zullen dit heel misschien nog licht veranderen…

 6. In alle geval proficiat met die mooie prestatie, Luc, zo geheel ongeslagen tegen dat buitenlands geweld. Wow! Zet per zet en nooit versagen, zei je. Dat heb je dan heel consequent en consistent volgehouden. Klasse! (Of zoals we dat meestal zeggen: kbenonderdenindruk!)

 7. @HC: thanks. De partijen waren niet allemaal even mooi, en hier en daar was een uitslag beter dan de partij verdiende. Extreem zo was het in R3 waar ik hopeloos verloren stond; uiteindelijk kon ik een wanhoopsaanval met T+P opzetten die er erg gevaarlijk uitzag maar het niet was, zwart gaf een toren om te pareren en was daarmee zijn ganse voordeel terug kwijt, waarna nauwkeurig spelen mijnerzijds totaal onverwacht toch nog het volle punt opleverde. Dat was een welgekomen troost na mijn accidentje in R1, waar ik totaal gewonnen staande een ganse wT weggaf (domweg ongedekt neergezet naast de zK), waardoor R1 slechts remise opleverde.

  Maar de kwaliteit steeg geleidelijk aan, en er zaten m.i. dus ook enkele mooie dingen tussen, vooral het eindspel van R9 zal me nog lang heugen, zowel de schaaktechniek zelf als het verbouwereerd achterblijven van mijn (nogal ambetante) tegenstander die overtuigd was dat zijn stukoffer winnend ging zijn en na meer dan 5 uur spelen moest kennis maken met enig dodelijk paardengefluister.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *