Na het wegvallen van de Zilveren Toren had SK Moretus een ingenieus plan een nieuw tornooi te organiseren: Tornooi T. Dit tornooi werd op vrijdagavonden gespeeld in Portugesenhof (Hoboken) aan eenzelfde tempo als wij op het CK gewoon zijn. Het tornooi kende een "tennisopzet": na verlies ben je wel uitgeschakeld voor de eindzege maar blijf je meespelen voor (ere)plaatsen. 4 Skoggers schreven zich voor dit tornooi in: Mark, Bart, Janik en Maarten. De 3 eerstgenoemden zijn nog ELO-have-nots en moesten zich melden voor een voorronde. Alle 3 struikelden zij even jammerlijk als blamerend in die voorronde; hierdoor gingen zij in een onderlingen loserscompetitie strijden voor de plaatsen 17 tot 20. Een strijd die overigens feilloos gewonnen werd door Bart.
Onze rijzende jonge ster Maarten was logischerwijs wel rechtstreeks geplaatst voor de laatste 16. Zijn eerste partij won hij kinderlijk eenvoudig met wit van Tom Coenen (1473). In de volgende ronde was de uitdaging meteen een pak groter tegen Gaston Boutchon, met een ELO van 1885. Maarten gaf hem geen schijn van kans. Het gonsde in het dienstencentrum dat deze jonge speler wel eens titelkandidaat kon zijn. Tegenstander in de halve finale, Gert van Bunderen (1882) was dus gewaarschuwd. Hij kon Maarten op een remise houden. Wie naar de finale ging werd vervolgens in een rapidje beslist. Dat was een kolfje naar de hand van Maarten. 
In de finale wachtte hem de tornooileider Ronny Liekens (1732), die eerder in het tornooi verrassend  favoriet Gerry de Rop (2097) versloeg. In de finale herhaalde Maarten zijn kunstje van een week eerder: remise spelen in de ELO-partij en het vervolgens in de rapid beslissen.
Zo werd Maarten de eindwinnaar van Tornooi T. Dit onder toeziend oog van een trotse papa Tom. Proficiat!
 

3 reactie op “Maarten wint Tornooi-T in Hoboken”
  1. Heel knap, Maarten! De tegenstand bestond niet bepaald uit makkelijke happen.

  2. Maarten, fantastisch gedaan tegen sterke tegenstanders! Proficiat

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *