De eerste kampioen van het CK-seizoen is een feit. Het was al langer bekend dat Mateo Balanck reeks 4a zou winnen; de vraag was enkel wanneer. Afgelopen dinsdag benutte hij meteen zijn (in tennistermen) championshippoint. Hij moest er wel voor zwoegen tegen Mark, die zich stellig had voorgenomen om Mateo’s feestje nog even uit te stellen.
Mark gaf al vroeg een pion weg met als doel Mateo in verlegenheid te brengen. In eerste instantie lukte dat; Mateo kwam onder druk te staan (zie stelling na 6.Dd3).

Mateo panikeerde echter niet. Hij nam veel tijd en koos telkens de beste zetten om te pareren. In de verdediging gedrukt belemmerde het de ontwikkeling van zijn stukken wel. Maar eens Mateo erin slaagde de dames af te ruilen en te rokeren was de partij alweer gelijk getrokken. Uiteindelijk ging hij met niet één maar met 2 pionnen meer het toreneindspel in. Voorbij 24u, dus op de datum 18 januari kroonde de benjamin van het CK zich tot kampioen. Proficiat Mateo! Ook proficiat aan alle vrijwilligers van de jeugdwerking. Dit bewijst namelijk (nog maar eens) dat wie de jeugdopleiding van SK Oude God doorloopt probleemloos meekan in het volwassenenschaak.
Er waren naast de 14 Zilveren Toren partijen nog enkele partijen voor het clubkampioenschap. In reeks 1 bekampte Wout Patrik. Voor het oog van de toeschouwer zag het er gevaarlijk uit wanneer Wout twee paarden op de 5e rij plaatste. Eens die paarden er verjaagd waren bleef er een duidelijke remisestelling over.
In reeks 3 won Tom met zwart van Heidi. Na lang onderin het klassement gebungeld te hebben maakt Tom nu een reuzensprong naar plaats 2. Wie weet zit er zelfs meer in voor Tom? Hij heeft nog 5 partijen te spelen, dus er kan nog veel gebeuren.
In reeks 4b wederom een punt erbij voor Janik na een zwarte zege op Hugo. De komende twee weken komt de titelstrijd in 4b tot een kookpunt aangezien Janik en Arthur twee weken op rij elkaar treffen. Weten we over 14 dagen al min of meer wie deze reeks gaat winnen?
Ook in reeks 2 is het volgende week Super Tuesday doordat Herman, Patrick, Carlo en Alejandro in actie komen.
Ongetwijfeld is er volgende week dus weer veel te melden. Uw reporter kijkt er alvast naar uit. Tot dinsdag. Tot Skogdag!

12 reactie op “Mateo Balanck is de eerste kampioen”
 1. Heel knap gedaan, Mateo. En dat in een debuutjaar! Als toernooileider is het heel fijn om die doorstroom vanuit de jeugd op gang te zien komen. En een geweldige foto, trouwens 🙂

 2. Proficiat knul, we hebben er een nieuwe hemelbestormer bij. Nooit gedacht toen ik destijds les gaf in stap 2 en stap 3 en een zekere Mateo de grenzen aftastte van wat een leraar hebben kan. Maar altijd even vriendelijk. Het is leuk om veel partijen te winnen, of te stijgen in elo, maar onthou wat ik steeds opnieuw vertelde : het allerbelangrijkste is het spelletje doodgraag spelen, en aan je moeder vertellen op zaterdagochtend dat je nog een keer moet slapen vooraleer je naar de club kan gaan. En nu zit je bij de volwassenen, dinsdags en hoe ……..
  By the way, dit wordt nog een van de vele iconische foto’s in het archief van skog !

 3. Proficiat, Mateo! Een geweldig resultaat: halfweg januari al kampioen, met nog 3 partijen te gaan en een score (10,5/11 of 95%) om u tegen te zeggen. Je gaat alvast één reeks hoger, maar het zal niet de laatste promotie zijn. Super gedaan!

 4. Mateo!!!! Vorig jaar hadden we elkaar voor het eerst ontmoet, niet wetende dat wij geweldige vrienden gingen worden. Nu heb jij de kroon te pakken gekregen en ik twijfelde geen moment dat het je niet ging lukken. Ik ben ontzettend blij en trots om jou zo te zien. Je ben echt een geweldige schaker. Ik kijk al uit om de rest van het jaar en om volgend jaar jouw partijen te analyseren. Je verdient dit echt, een dikke proficiat!!!

 5. Hartelijk bedankt allemaal voor de felicitaties en de mooie woorden.
  Ik zou Rudi, Heidi, Carlo, Kenneth, en Jeroen speciaal willen bedanken voor de fantastische en leerrijke jaren.
  Het zijn jaren geweest om nooit te vergeten!

  Rudi was de allereerste in de club waar ik een partij tegen speelde.
  Samen met Heidi heeft hij me leren rokeren en ontwikkelen maar hij heeft me ook de waarde van stukken geleerd.
  De volledige basis dus.

  Van Heidi heb ik geleerd dat een paard aan de kant heel ambetant is.
  De clubkampioenschapspartij van 06/12/2022 tegen George ben ik gewonnen doordat hij zijn paard naar de kant zette zodat het vast stond en ik het kon winnen tegen een pion door het aan te vallen met een pion.
  Wat George echter niet wist was dat “een paard aan de kant is heel ambetant.”
  Elke keer dat iemand zijn paard aan de kant zet luid deze zin opnieuw in mijn hoofd.

  Carlo heeft me niet alleen geleerd om verder te kijken dan mijn neus lang is maar ook nog iets veel belangrijker.
  Hij heeft mij geleerd om het spel te spelen voor plezier en niet voor succes.
  Dat schaken vooral een hobby is en dat het niet altijd een competitie moet zijn.
  En dat het helemaal niet erg is om te verliezen. Want ookal verlies je, je leert altijd bij.

  Kenneth heeft me de meeste toernooiregels geleerd. Onder andere de regel van touché en j’adoube.
  Maar hij heeft me ook de tactische kant van schaken geleerd en ik heb onder andere leren offeren van hem.
  Hij toonde me altijd zeer interessante partijen tijdens de lessen en zocht mijn grenzen op tot op het punt dat we de schaakpartij aan het uitspelen waren (hoewel dat dat origineel niet het plan was).

  Jeroen heeft me in de wereld van openingen gebracht.
  Hij heeft me onder andere voorgesteld aan het pirc wat nu mijn meest bestudeerde opening is.
  Door hem is mijn interesse in openingen groter geworden.
  Het is dus mede dankzij hem dat ik meer openingen ben gaan studeren en dat ik nu volgens de meeste wel wat van openingen ken.

  Ze hebben dus allemaal hun steentje bijgedragen.
  Rudi en Heidi de basis, Kenneth de tactische kant, Jeroen de openingen en de theorie, en Carlo de sportiviteit en de passie.

  Samen hebben zij er mede voor gezorgd dat ik nu clubkampioen ben.
  En daarvoor duizend maal dank.

  Arthur,
  Dit jaar was een fantastisch succesvol jaar voor ons.
  Tijdens de zomervakantie elke week minstens 2 keer afpreken en schaken tot we er bij neervielen was werkelijk het leukste dat ik ooit heb kunnen doen met een vriend die dezelfde passie deelt.
  Naast het plezier dat ik al beleefd heb met jou, heb ik ook enorm veel bijgeleerd.
  Ik heb in 1 jaar tijd evenveel bijgeleerd met jou als dat ik heb bijgeleerd in 3 jaar tijd zonder jou.
  En niet te vergeten dat het jou idee was om mij in te schrijven voor het clubkampioenschap dit seizoen.
  Dus zonder jou had ik zelfs misschien niet eens mee gedaan dit seizoen en deze fantastische mijlpaal gemist.
  Ik kan je niet genoeg bedanken voor de geweldige vriend die je bent en de voor de hulp die ik gekregen heb om mij naar de top van mijn reeks te brengen.
  Superbedankt Arthur.
  Je bent een formidabele vriend.

 6. In reeks 4B noteren we spijtig genoeg de algemeen forfait van Pieter. Omdat Pieter nog niet de helft van zijn partijen had gespeeld, vervallen de uitslagen van de reeds gespeelde partijen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *