Met de meet in zicht

Avatar foto

DoorHerman Callens

okt 27, 2018 132 views

Eén ronde voor het einde zijn de kaarten in het Isle of Man Tournament weer behoorlijk anders geschud dan net ervoor. Terwijl de toppers aanvankelijk niet de leiding leken te zoeken – en zelfs met byes een snipperdag inlasten liever dan voluit te gaan – lagen ze gisteren allemaal samen aan de leiding of net een halfje daarachter, met een resem kanshebbers op de eindzege (alleen So liet het lichtjes afweten). Vandaag zijn er plots nog maar een paar leiders, en niet meteen de grootste van de grote jongens, Wojtaszek en Naiditsch (die allebei eerder al zo’n bye hebben genomen) en vier dichtste achtervolgers, Vachier-Lagrave, Wang, Xiong en Jones (die dat geen van allen hebben gedaan) voor een uitgebreid peloton dat (als de paringen het toelaten) nog niet kansloos is, maar daarvoor veel geluk zal nodig hebben om alsnog met de trofee te gaan lopen. We zijn benieuwd!

En dan onze jeugd op de WK’s in Chalkidiki. Wat de naakte cijfers betreft, was het een succesvolle ronde voor de Belgen, met 8,5/11. Bij de jongens wonnen Beukema en Dallemagne (-18), De Waele en Van Malder (-16) en Dardha en Beukema (-14). Bij de meisjes zorgde Vanduyfhuys (-18) voor de enige remise, en wonnen Michielsen (-16) en De Rycke (14). Glimmen van trots, en met een hart vol mededogen voor wie het vandaag niet lukte, is toegelaten!

Morgen interclub, dus geen tijd voor een finaal verslag. Maar u verneemt het zelf wel …   

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *