Moving out

Avatar foto

DoorHerman Callens

feb 25, 2022 240 views

De Internationale Schaakfederatie FIDE heeft vandaag laten weten dat de 44e Schaakolympiade, die later dit jaar in Moskou had moeten doorgaan, verhuist naar een andere, niet-Russische locatie. Daarmee staat de organisatie bepaald niet alleen, want ook andere instanties trekken voor hun activiteiten weg uit Rusland of sluiten Russische participatie uit. 

De Olympiade, toch een hoogfeest van het schaken, waarin teams uit pakweg 190 landen gedurende twee weken strijden, zou van 26 juli tot 8 augustus hebben moeten plaatsvinden in Moskou. Bovendien zou deze  editie de eerste schaakolympiade voor mensen met een handicap omvatten, die zou worden gespeeld in Khanty-Mansiysk, ook al een naam als een klok in de schaakwereld (en tevens mondiaal bekend als ski- en alpinecentrum, zie bv. de jaarlijkse Biathlon World Cup). _LEESMEER_   

Ook het 93ste FIDE-congres, dat in de marge van de Olympiade was gepland, wordt uit Rusland weggehaald. Pittig puntje daarbij: dit jaar zou op het congres ook een verkiezingsprocedure moeten plaatsvinden, want de eerste termijn van huidig FIDE-president Arkady Dvorkovich, nota bene zelf een Rus die een tijd heeft meegedraaid in de hoogste politieke kringen van het Poetin-regime, loopt ten einde. Opmerkelijk dus wel dat het voorzitterschap niet heeft belet, of niet heeft kunnen beletten, dat FIDE alle in Rusland geplande officiële wedstrijden naar elders verplaatst. Men is al bezig met het vinden (eerst zoeken wel) van alternatieve data en locaties.

Een reactie op “Moving out”

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *