Twee spannende halve finales kregen we te zien, met wisselende kansen. Dat belooft voor de finale volgende week!

Jan (die moest winnen) en Pascal namen het tegen elkaar op met voor de zoveelste keer Scandinavisch met veel vuurwerk en spektakel op het bord. Jan met wit nam geleidelijk aan de overhand, en met een pion meer, en actievere stukken leek hij stilaan op weg naar een plaats in de finale._LEESMEER_
Iets te opportunistisch liet hij vervolgens afruilen naar een toreneindspel met een pion meer. Pascal kon zijn toren echter sterk activeren en won de pion terug. Remise en Pascal dus naar de finale.

In de andere partij tussen Nikolaas (die moest winnen) en Dries duurde het meer dan 20 zetten voor het eerste materiaal van het bord verdween. Dries leek alles mooi dicht te schuiven. Nikolaas offerde dan maar (in wanhoop?) een stuk voor 2 pionnen. Hij kreeg er 2 mooie vrijpionnen voor, maar Dries leek met zijn 3 lichte stukken het wel te kunnen blokkeren. In de KO-fase bleken beide vrijpionnen echter plots een grote last, en met een mooie laatste zet, bezorgde Nikolaas Dries een moment van zetdwang wat hem de partij kostte.

Volgende week (kleuren reeds geloot):
Finale: PascalNikolaas
Troosting: DriesJan
Details voor volgende week volgen nog!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *