Nils won vandaag vrij eenvoudig zijn partij (Speel na met analyse van Nils zelf). Door deze overwinning blijft hij ex-aequo aan de leiding met Noiroux en Tonoli. Morgen speelt Nils in een rechtsreeks duel op bord 1 tegen Tonoli. Nils heeft wel de laagste weerstandspunten van de drie, maar wie weet!
Patrick en Andrej verloren vandaag, Lino en Jeroen remiseerden.

Nils: 7/8
Andrej: 4,5/8
Lino: 4/8
Jeroen: 4/8
Patrick: 4/8

Nils’ partij zal trouwens morgen vanaf 11 uur LIVE te volgen zijn op Schaakfabriek.

3 reactie op “Nils blijft winnen”
  1. ‘Toevallig’ staat bij mij radio “Musique 3” op, als vaste zender. Deze waalse zender gaf zoëven kommentaar op het BK schaken in zijn 23h journaal, en verklaarde dat de Vlamingen sinds 15 jaar geweldig georganiseerd zijn, goed vooruit gaan, en dat wat hen betreft zij in Wallonië op dit gebied achterop hinken. Dat zal spitsbroeder Hugo Van Steenwinkel plezieren. Het lijkt me met die 15 jaar nogal wat overdreven, maar laat ons maar voortdoen op de ingeslagen weg zeker ?

  2. Mooie winst, al is 10…Te8 inderdaad een prutszet en Lh7:+ de overbekende weerlegging (je moet in je berekening wel Pe6 zien, natuurlijk). Allicht een moment van schaakblindheid…
    We zien de jeugd nu duidelijk de fakkel overnemen op het Open BK, met als enige verzachtende omstandigheid dat veel Vlaamse BK-habitués hier niet meedoen. Hopelijk keert het kampioenschap volgend jaar nog eens terug naar Vlaanderen.

  3. Ik heb de slotpartij tot op het eind gevolgd. Erg jammer, die fout in tijdnood, maar toen zag het er voor zwart al niet meer goed uit. Na 31…Pxb4 was het loperpaar van wit oppermachtig. Daarom had ik op het eerste gezicht vooraf 31…Le5 gespeeld. Maar dan lijkt 32.Dh3 met de idee 32… Pxb4 Dd7 ook lastig. Het probleem van zwart heeft duidelijk te maken met zwaktes op de witte velden (een gevolg van f5, maar ja, als je wil winnen moet je iets riskeren). 7 op 9 is in elk geval een uitstekende score, Nils, proficiat!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *