Bij de elite won Nils gisteren – volgens velen verrassend, maar wij weten ondertussen al beter – van topfavoriet Leenaerts, en komt daardoor ex aequo met Vanderhallen op de eertse plaats met 3/4. Deze morgen volgt de onderlinge confrontatie. Ook Hendrik blijft zeer fraai werk afleveren bij de -10 en staat aan de leiding met het maximum. Jeroen (-18) en Benjamin (-12) speelden sterk remise en mogen dus ook al terugblikken op een prima toernooibegin. Tja, kan allemaal niet beter, zeker?
Verslag
Standen
Semi-live verslaggeving ronde 5 (9u00) en 6 (14u30)

7 reactie op “Nils en Hendrik zeer sterk bezig”
  1. Nils zit momenteel in een beter eindspel T-L-5p vs T-L-6p. Wel ongelijke lopers, maar zolang de torens op het bord staan, lijkt het me te moeten winnen. En misschien zelfs zonder de torens want op de damevleugel is het 1p vs 3p…

  2. De torens waren niet op het bord te houden en de witte koning kwam actief opzetten in het centrum. Remise dus, en daarmee doet Nils in ieder geval geen slechte zaak. Vanmiddag mag hij het opnemen tegen de laatste in het klassement, Forster.

  3. Ik overweeg om zaterdag naar het BK in Oostende te rijden. De partijen beginnen om 14.30h (Zondag spelen ze al om 09.00h en dat lijkt me wat vroeg !?) Gegadigden (3 stuks elk max. 90 kg) kunnen mee, mits, jawel, een naar onderen afgeronde tegemoetkoming voor de benzine. Laat maar iets weten.

  4. Nils stelde vandaag onze hartspier op de proef. In een zeer gevaarlijke stelling slaagt hij erin om slechts 1 minuut over te houden (zijn tegenstander nog 1u24). Toch tovert hij zich in een 15tal zetten eruit en wint nog vrij makkelijk. Hij zegt lakoniek: ik mag zo veel tijd gebruiken als ik wil, zolang ik maar niet door de vlag ga!

  5. Lucas, dit zijn ‘dood’gewoon onvrijwillige slagen en verwondingen, zonder iets als gevolg. Vermoedelijk net niet strafbaar. Lino en ik zullen morgennamiddag de zaak eens ter plaatse komen onderzoeken. Tot morgen !

  6. Adembenemende prestatie van Nils! Hopelijk weet hij om te gaan met de druk in de eindfase van het toernooi.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *