Nog eens updaten

Avatar foto

DoorHerman Callens

nov 15, 2018 235 views

Dag 3 van de 4de ronde op de Ladies’ World Cup waar de zusjes Muzychuk via rapid etc. moesten proberen hun kansen om de finale onder elkaar te kunnen spelen gaaf te houden. Dat lukte alvast niet voor Anna, die in twee rapidpartijen de duimen moest leggen voor Kosteniuk (0,5-1,5), maar wel voor Mariya, zij het pas in de laatste fase voor het schreeuwlelijke Armageddon. Opvallend: tot drie keer toe kwam zij op voorsprong en twee keer scoorde Adbdumalik meteen tegen. Alleen de laatste partij werd remise. _LEESMEER_

Dat betekent niet alleen dat de vier resterende dames voor de wereldtitel strijden (Ju tegen Kosteniuk en Lagno tegen M. Muzychuk), maar ook dat ze het recht hebben verworven om in de nieuwe cyclus deel te nemen aan het ‘kandidatestornooi’ dat de eerstvolgende uitdaagster zal opleveren van de (nu nog) eerstvolgende wereldkampioene, die dat recht niet nodig heeft omdat ze niet aan dat tornooi zal deelnemen (ze kan moeilijk uitdaagster van zichzelf worden). Leuk detail: de wereldkampioene komt uit de nrs. 2, 4, 6 en 7 van de wereld, en drie van de vier zijn al eens wereldkampioene geweest (Ju, Kosteniuk, M. Muzychuk).

[Update: intussen is de eerste partij van ronde 5 (halve finales) afgewerkt. Ju won met zwart van Kosteniuk, Lagno en M. Muzychuk speelden remise.]

Ten einde liepen Tata Steel India en Shenzhen Masters. In het Chinese tornnoi hees Giri zich met winst tegen Wojtaszek in extremis mee op een gedeelde eerste plaats. Volgens SB was de volgorde Vachier-Lagrave, Giri, Ding. In Tata Steel India was het bijna alweer Nakamura die met de pluimen ging lopen, maar in de tiebreak verloor hij van Anand (foto). In Indië kan dat alleen maar deugd doen. Dat was minder het geval voor de arme Praggu, die het zwaar te verduren kreeg op die 2de blitzdag. Een reeks van 6 nederlagen op rij, maar remise tegen Harikrishna en Nakamura en winst tegen Ganguly. Dat is ook niet iedereen gegeven.  

 

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *