16 reactie op “Open Gent 2011”
 1. Vandaag startte het 34ste open van Gent. Er zijn 2 skoggers ingeschreven. Alain Talon en ik, Kenneth Cauwenberghs. Van Alain zijn spel kan ik niet veel zeggen, buiten dat er pools op het bord kwam. Na verloop van tijd ben ik nog eens gaan zien en stond hij een kwal voor. Ondanks dit zou de partij nog op remise eindigen. Zoals hij op voorhand al aangaf, deed hij de 2e ronde niet meer mee. Mijn 1e deelname aan het open van Gent begon met wit tegen Eric Van De Wynkele. Met een engelse opening kwamen we tot een gelijk middenspel waar ik pardoes een stuk liet instaan, na een foutief berekende aanval. Weg stuk, en opgave. Zo belandde ik in ronde 2 op bord 124 met zwart tegen Van Aerschot G. Over deze partij valt niet veel te vertellen, enkel dat deze partij 7 zetten en 20 minuten geduurd heeft. Hier zijn de zetten: 1. Pf3 g6 2. e4 d6 3. Lc4 c6 4. Pc3 Lg7 5. Pg5 d6 6. Df3 Dxg5 7. d4 Dd8 en opgave van wit.
  Alle informatie hierover kan je terugvinden op de site van de Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez: http://www.kgsrl.be

 2. Mijn partij eindigde idd in remise en daar mag ik blij mee zijn! ik stond dan wel kwal voor maar hij had er wel 3 pionnen voor!!! en eigenlijk stond ik op een hoopje en dood! Over zijn remiseaanbod moest ik niet lang nadenken. Ronde 2 kon ik jammer genoeg niet spelen straks dus starten met 0,5 uit twee want een bye is een 0!!

 3. Vandaag startte ik met wit tegen ene Verhaeghe. In het late middenspel misreken ik in mijn aanval, die dus mislukt is. Weg stuk en partij. Vandaag startte ook het nevenblitztornooi, dewelke 4 of 5 ronden per dag bevat en dit over 3 dagen. Hier haalde ik maar 2 op 5. Mijn 2e partij van vandaag was met zwart tegen een jong meisje. Na een onorthodoxe variant van het modern defence, kom ik terug in het spel. Zij offerde een stuk voor 2 pionnen, had stelling maar speelde een verkeerde voortzetting. Op het moment dat ik een stuk dreig te winnen stelt zij remise voor, dewelke ik dus ook weiger. Na dit stukwinst stond ik dus 2 stukken voor 2 pionnen. Na een combinatie gaan ook de torens van het bord en win ik ook haar dame en het spel. Van Alain zijn partij weet ik niets, want ik heb hem niet echt bezig gezien. Ikzelf sta hiermee met 2/4 op de 165ste plaats van de 272 deelnemers. Alain staat op de 100ste plaats, eveneens met 2 punten, maar uit 3 partijen.

 4. Je hebt niets gemist Kenneth het is niet om aan te zien vandaag kreeg ik remise met wit tegen een 1600 der en de tweede partij kwam ik razende tijdnood ook tegen 1600 die ik met nog 2 min ko op de klok tegen 35 min won straks met wit wat moet ik nu weer uitvinden deze morgen was het nog eens 1 a4 …

 5. Vandaag startte ik met wit tegen een duitser van 1900+ elo. Het engelse 4-paardenspel kwam op het bord, en daar koos ik een erg agressief variantje. Ware het niet dat ik een kwartier te laat aankwam en mij drukmaakte op de nmbs had ik zijn remiseaanbod misschien wel geweigerd, op een positie die mijns inziens nog wel beter was voor wit. De 2e partij tegen Maarten De Vleesschauwer, een jongen van 14? jaar verliep ietwat anders. In de opening, een onorthodox variantje van het modern defence (weeral ja), veegde ik hem gewoon van het bord, kwam een toren voor en door te passief spel achteraf kwam hij niet enkel terug in het spel, maar kreeg hij ook nog die toren terug. Weg goede partij en weg punt. Ik blijf hangen met 2.5/6 en een terugweg naar huis met knagende gevoelens.

 6. Eerste partij met wit weer 1a4 die ik won mijn tegenstander gebruikte een zee van tijd . hij gaf op toen hij nog 40 sec ko had en ik nog een uur!
  partij twee met zwart e4 a6 tegen Nederlander van 1900 het werd een heel boeiende partij we kwam remise overeen toen we beide nog 21 seconde hadden!

 7. Vandaag startte ik met wit tegen een duitser van 1900+ elo. Het engelse 4-paardenspel kwam op het bord, en daar koos ik een erg agressief variantje. Ware het niet dat ik een kwartier te laat aankwam en mij drukmaakte op de nmbs had ik zijn remiseaanbod misschien wel geweigerd, op een positie die mijns inziens nog wel beter was voor wit. De 2e partij tegen Maarten De Vleesschauwer, een jongen van 14? jaar verliep ietwat anders. In de opening, een onorthodox variantje van het modern defence (weeral ja), veegde ik hem gewoon van het bord, kwam een toren voor en door te passief spel achteraf kwam hij niet enkel terug in het spel, maar kreeg hij ook nog die toren terug. Weg goede partij en weg punt. Ik blijf hangen met 2.5/6 en een terugweg naar huis met knagende gevoelens.

 8. Het word tijd als het gedaan is vermoeidheid begint toe te slaan ! eerste partij won ik met d4 g6 h4 tweede partij verloor ik na een vreselijke blunder gaf gewoon simpel stuk weg!

 9. partijen in de voormiddag spelen is niets voor mij dat was er dan ook aan te zien! na een 8 tal zetten stond ik verloren tegen Lootens M een jeugdspeler die mij dan ook opkuiste
  een van de slechts resultaten ooit in Gent voor mij !

 10. @Alain Ik vind het al jaren merkwaardig dat iemand die zoveel theorie kent als jij, toch kiest voor onorthodoxe openingszetten. Leg me dat eens uit?

 11. Jan, het plezier wit hem erin om anderen snel te laten nadenken, de nodige tempo-zetten op voorhand al te spelen, en zelfs de tegenstrever eens goed te verrassen.

 12. Jan, het plezier wit hem erin om anderen snel te laten nadenken, de nodige tempo-zetten op voorhand al te spelen, en zelfs de tegenstrever eens goed te verrassen.

 13. Mijn laatste 3 partijen waren niet zozeer speciaal, enkel van een verloren eindstelling remise kunnen maken in de voorlaatste ronde, een gelijke stelling weten af te geven in ronde 7, en een onorthodoxe opening gebruikt om mijn laatste tegenstrever volledig weg te spelen.

 14. Kennet heeft het bij het rechte eind ! 1 kost de tegenstander een zee van tijd! 2 heb de systemen wel bekeken en kan ze dus snel spelen!
  3 je krijgt eens nieuwe dingen en niet de gekende dingen of de zaken die door de tegenstander allemaal met de computer zijn bekeken
  4 voorbereiden is totaal onmogelijk tegen mij op die manier

 15. en btw Jan vergat nog te zeggen dat ik mijn twee partijen waar ik normale opening speelde het helemaal mis ging! met zwart speelde ik c4 e5 Pc3 Pf6 g3 Pc6 Lb4 dit is dan een theoretische stelling maar iets waar ik geen bal van begrijp resultaat na een 10 tal zetten speelde ik een totaal verkeerd plan en kon opgeven
  ook tegen Lootens M laatste ronde speelde ik een normale opening namelijk 1 b3 ook hier stond ik na een 10 tal zetten totaal verloren omdat ik verkeerd plan koos
  heb trouwens met 1 a4 ! nu 6,5/8 🙂

 16. OK, het is inderdaad belangrijk iets te spelen dat je zelf begrijpt. Om die reden heb ik in het verleden al een paar openingen gedumpt.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *