Jawatte, die eerste ronde van het clubkampioenschap, het is toch altijd iets speciaals. Na de gezapige zomermaanden is het snel wakker worden in de serieux van het clubkampioenschap. Naast enkele nieuwkomers (en terugkomers) zagen we meteen ook al enkele uiterst boeiende partijen op de borden verschijnen. _LEESMEER_

In hoogste afdeling regeerden de elo's. René en Nikolaas wonnen relatief snel hun partij tegen Lino en Wim. Nog sneller afgelopen waren de partijen in reeks 3 waar Gert en Kenneth het punt naar zich toe trokken ten nadele van Paul en Heidi. In de vierde afdeling wonnen Jef en Karel.

Hét spektakel viel echter te beleven in reeks 2. Carlo nam de maat van promovant Wim door de druk op de achtergebleven c-pion optimaal uit te buiten en Jan combineerde Guys koning in een matnet. En dan werd het middernacht, en ver voorbij middernacht. 

Andrej had al een ganse avond een kwaliteitsvoordeel maar Quinten had er wel wat voor in de plaats, zoals 3 verbonden vrijpionnen. Andrej gaf slim op het juiste moment de kwaliteit terug om dan zelf een pionnendoorbraak te kunnen forceren. Een moeilijke maar zeer genietbare partij. En dan was er de partij tussen Patrik en Guy. Het was al woensdagmorgen toen beide spelers zich nog rustig rond manouevreerden in het middenspel op een bord vol stukken. En dan haalde Guy zijn beste dressuurkunsten boven. Zijn paard ging de piste over van b8 in één trek naar a6–c7–e8–g7–h5 om daar afgeruild te worden. En—hoe mooi kan schaken soms zijn—een kwartiertje later deed zijn andere paard dat op b4 gepositioneerd stond krek hetzelfde huzarenstukje, om daar de druk te verhogen. Patrik bezweek en verloor een stuk, maar ook de tijd tikte langs beide kanten verder. Met elks een half minuutje op de klok werd de remise overeengekomen. Mooie partij, heren. Jawatte dus.

4 reactie op “Paardendressuur met Guy”
  1. We verwelkomen oudgediende Tony Peleman als tiende speler in reeks 1! Hij start vanaf dinsdag 14 oktober.

  2. Het CK krijgt terug steeds meer glans! Sterke jeugd erbij, oudere glorie komt terug, het wordt weer steeds leuker op dinsdagavond…

  3. Vroeg gedaan deze avond.Naar huis, douche nemen, en daarna met een glaasje Cava in de zetel live de uitslagen blijven volgen.Allez,mannen!!!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *