Zaterdag vond in Westerlo het achtkampenrapidtornooi plaats. 7 ronden 15′ in 6 reeksen bezorgden de spelers gelijkwaardige elo-tegenstanders. SKOG moet dringend iets doen aan haar
snellere tempo conditie, want we bakten er in het algemeen niet zo bijster veel van.
Winnaar in groep 1 werd Stefan Docx met een duizelingwekkende 6.5 op 7._LEESMEER_

Alain in groep 2 had een complete off-day en eindigde onderaan.
 In groep 3 scoorde Carlo 3.5 wat een
normale
gezonde TPR was, en scoorde Lino 3 wat een veel lagere TPR
betekende.
Kenneth in groep 5 speelde merkwaardig
genoeg in een te lage reeks, en won dus overtuigend de eerste prijs van 25
euro.
Heidi in groep 6 ging vooraf voor het grote geld, tenminste dat werd door mij verwacht, maar het werd balen : 3 punten en een TPR onder haar elo.
Toch een heel gezellig tornooi, met een formule die aanspreekt, tenminste als je niet helemaal onderuit gaat. Ikzelf vind dit systeem veel beter dan het zwitsers.
Een uit de kluiten gewassen ananas was mijn triomfantelijke trofee.

Carlo

8 reactie op “Paastoernooi Westerlo”
 1. Ook dit weeken vond het C- en D-toernooi plaats in Gent. Weet iemand hoe bv. Wim en Wout het daar gedaan hebben?

 2. Ik heb al mijn matchen met wit gewonnen en met zwart verloren. Gelukkig had ik 4 keer wit, waardoor ik 4 punten had.
  Ik heb echt slecht gespeeld, ook veel pech gehad bij 2 van de 3 verliespartijen. (1 verloen tegen de uiteindelijke winnaar van de c-reeks, 1 verloren tegen de uiteindelijke winnaar van de D-reeks en 1 verloren tegen een non-classé die al jaren non-classé is).
  Jan Viaene heeft ook vrij goed gescoord dacht ik (een 4.5?? of 4?? ik heb hem niet gezien na zijn laatstematch)
  en wim, liet een kwal voor en beetje tijd achter in de laatste ronde ligggen, waardoor een gedeelde eerste plaats hem ontglipte.
  Jammer, een plaats in de top-10 voor wim, maar er zat meer in. Bij een remise zou hij een derde of vierde plaats hebben gehad. Een terechte opmerking van wim was dat iedereen dicht bij elkaar stond en er geen tussenstand was voor de laatste ronde, iets dat best handig kan zijn, als je weet of je aan remise genoeg hebt of niet.

 3. Carlo, proficiat met uw ananas.
  kenneth, proficiat met de hoofdprijs.
  Zo slecht heeft SKoudegod het niet gedaan.

 4. Ik heb een doosje met chocolade eitjes gewonnen, dat ik prompt aan een kleine blonde jongen heb gegeven. Hoe gruwelijk is het tornooi-leven van een vrouwelijke schaakster, als zo twee kleine puppy-oogjes je smekend van net boven de tafel aankijken … En dan er nog van winnen ook, van dat schattige ventje, dat doet wat met je, hoor…

 5. Het gruwelijke leven van een vrouwelijke schaakster … Net vanavond 8.4 is er een Skog bestuursvergadering. (gebeurt niet dikwijls, zo’n drie à vier keer per jaar). Ik zal het op “varia” brengen ! Misschien kan Skog iets bedenken om de gruwel te verzachten, te ontkrachten als het ware ?!?! Anderzijds heb ik, als ik dat zo lees wel spijt dat ik in reeks 3 zat, en niet in reeks 6. Maar ja, nog een paar jaar zakken !!

 6. En over een doos chocolade gegeven gesproken, ik heb mijn ananas ook weggegeven. Aan mijn zus op Paasdag bij haar lunch, voor haar, en haar kinderen en kleinkinderen. Ik hoop dat Sylvin in Westerlo dit niet leest want anders komen er volgend jaar nog alleen LU wafels en dégoutante rozijntjes op tafel.

 7. Ik dacht dat ik op een sinterklaastoernooi zat denk ik! Ik gaf in al mijn partijen grof materiaal weg !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *